Инфо

8. јануар 2015.8. јан 2015.
УЧЕНИЦИ ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ СА НОВИМ УСПЕХОМ ПРИВЕЛИ КРАЈУ 2014. ГОДИНУ

ФОТОГРАФИ У АКЦИЈИ

У години, коју смо већ оставили за нама, успеха није недостајало када су у питању ученици Школе примењених уметности. То су недавно показали и полазници Секције за фотографију и дигиталну графику коју води проф. Михаило Симовић. На фотографском конкурсу у организацији Центра за ликовно васпитање деце и омладине у категорији ученика средњих школа Јована Јаковљевић је освојила прву, а Марија Божић другу награду.
- Награда коју сам освојила на конкурсу у Новом Саду много ми значи и представља велики подстицај за даље усавршавање у фотографији, којом планирам да се бавим професионално. Иако сам више пута награђивана из области фотографије, ова награда ми је посебно драга због тога што сам уложила велики труд. Од преко 300 фотографија насталих на часовима секције, издвојили смо ону која је највише одговарала теми конкурса и додатно је обрадили дигиталном постпродукцијом ““ рекла је Јована која је у току 2014. освојила и прву награду на конкурсу „Бициклом кроз град“ шабачког Удружења „Вози улице“.
Освојено друго место на конкурсу који је организован у оквиру 60. Републичке и 12. Међународне изложбе ученичких радова за Марију Божић представља подстицај за даљи рад и усавршавање. Успех већи самим тим што је тек од ове године члан секције.
- На изложби у Новом Саду видела сам много дивних радова и фотографија. Целокупна изложба на мене је оставила снажан утисак и драго ми је што нам је школа омогућила да присуствујемо свечаној додели награда ““ додала је Марија.
Задовољство постигнутим није крио ни њихов ментор проф. Симовић.
- Резултати на конкурсу Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине, заједно са недавно освојеним другим местом за кратки филм, на конкурсу Агенције за борбу против корупције, представљају потврду квалитета рада у нашој школи, као и труда уложеног на часовима секције, чији полазници већ традиционално освајају награде на конкурсима из области фотографије, дигиталне графике и филма.
И ту није крај. На почетку ове 2015. године надају се новим успесима захваљујући своме таленту, труду, раду и залагању јер, из већ приложеног, може се видети да је љубав према уметности и фотографији саставни део њихових живота.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa