Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
ИЗВИЂАЧИ

РАДОСНО У НОВУ 2015. ГОДИНУ

Највеће и најмасовније извиђачке акције су смотре, зимовања, летовања и извиђачке игре. Шабачки извиђачи су редовни учесници на свим овим акцијама. На зимовањима и летовањима најбоље се спроводи извиђачки стручни програм и остварују најбоља другарства. Прошлогодишњи учесници зимовања сада на Гучеву били водници млађим колегама. Старешина зимовања Саво Дервишевић похваљује све учеснике. Представници старешина ГСИ посетили зимовање
Ову годину шабачки извиђачи почели су на најбољи начин ““ зимовањем на Гучеву. Ова акција, популарно названа “Зимска извиђачка школа ““ Гучево 2015“, уз учешће 47 школараца и 6 чланова штаба, у потпуности је оправдала сва очекивања. У периоду од 8. до 13. јануара спроведен је врло амбициозан, обиман и садржајан програм за почетнике, а било је и посебног програма за старије чланове.
Интересантно је истаћи да су програм за почетнике водили водници, прошлогодишњи учесници зимовања, и то врло успешно ““ Андријана Грујић, Милош Реновчевић, Мица Мишљеновић, Лука Ћирић и Лазар Вучковић.
Млађи учесници зимовања презадовољни су зимовањем, дружењем, забавом, играма на снегу и краћим излетима до споменика на Гучеву и околини хотела “Естер“ на Гучеву. Што се тиче услова смештаја и исхране у хотелу извиђачи су веома захвални особљу на домаћинском гостопримству.
Може се истаћи и ово, каже старешина зимовања Саво Дервишевић, да су млађи чланови, који сада први пут зимују, врло брзо се уклопили у колективан живот и рад тако да са њима није било никаквих проблема у сваком погледу, што је омогућавало да се програм спроводи успешно и у потпуности.
Што се тиче спровођења баш тог стручног дела програма Дервишевић истиче да су за то најзаслужнији чланови начелства, што је и допринело да зимовање буде и успешно и забавно. За такав рад старешина је похвалио чланове начелства. Иначе, ово зимовање су планирали, организовали и водили чланови штаба Саво Дервишевић старешина, Живан Макевић заменик, Пеђа Трајковић начелник, Лазар Петровић, Вукашин Ђукић и Иван Митровић чланови. На зимовању било је и гостију из Беле Цркве. Током зимовања свако вече спровођен је културно-забавни програм. Зимовање су посетили и чланови старешинства ГСИ и били задовољни организацијом и садржајем зимовања.
По повратку у Шабац, уочи Српске нове године, тридесетак старијих извиђача дочекали су Нову годину у Дому извиђача на Летњиковцу.
Радостан почетак Нове године шабачких извиђача обећава и успешну 2015. годину.
Стеван Стојановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa