Инфо

15. јануар 2015.15. јан 2015.
НАСТАВЉА СЕ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „МИШАРСКА АДА“

ОАЗА ЗА СПОРТИСТЕ И РЕКРЕАТИВЦЕ

Представници града Шапца и општине Рума одржали су у уторак још један састанак у вези са реализацијом пројекта „Мишарска ада“
Две локалне самоуправе, Шабац и Рума, уз подршку Министарства спорта, активно раде на реализацији пројекта „Мишарска ада“. У Шапцу је данас одржан састанак на ком су учесници усагласили заједнички наступ у наредном периоду.
- Настављамо преговоре са Општином Рума. Веома смо задовољни досадашњом сарадњом. Имамо циљ да заједно спроведемо државну одлуку о неопходности изградње једног овако значајног спортског комплекса. У томе нам подршку пружа Министарство спорта, са којим град Шабац има одличну сарадњу, навела је Весна Живковић, чланица Градског већа задужена за спорт.
Представнике локалних самоуправа следећег понедељка у Београду очекује састанак са функционерима Министарства спорта, које ће највећим делом и финансирати изградњу спортског комплекса.
- Пројекат је од изузетног значаја, подржава га и Влада Србије. Сарадња две локалне самоуправе је веома добра, што је потврђено и на последњем састанку. Веома смо близу израде финалног пројекта, који ћемо представити и на састанку у Београду. Уколико у Министарству спорта изађемо са јасним предлогом мислим да не треба да сумњамо у успешност реализације овог пројекта. Програм ће финансирати држава, али и велики заљубљеник у кајак и веслање, привредник Мирослав Алексић, тако да сам сигуран да, што се новца тиче, ни ту неће бити никаквих проблема, навео је Слађан Манчић, председник Општине Рума.
Уколико израда планских докумената буде готова до лета, пројекат ће већ ове године добити финансијску подршку Министарства спорта. Мирослав Алексић, спортски директор Кајакашког савеза Србије, очекује да спортски комплекс добије обрисе 2016. године.
- Одржали смо неколико састанака до сада, на којима је постигнут напредак. Мислим да се за сада све одвија по плану. Направили смо једну мапу пута које се држимо, и рекао бих да имамо добро пролазно време. Планирамо да већ следеће године значајне резултате, да урадимо преграду, односно да практично направимо језеро. Мислим да је то оствариво, и да ћемо конкретне резултате имати следеће године. После тога нам следе радови на спортској инфраструктури, прављењу купалишта, стазе за кајак и веслање, тениска и фудбалска игралишта, стазе за бициклисте и друге пратеће садржаје. Желим да направимо нешто од чега ће корист имати и Шабац и Рума, нешто што ће служити свим грађанима ове две локалне самоуправе, истакао је Алексић.
„Мишарска ада“ ће служити кајакашима и веслачима, јер ће на овом месту моћи да се припремају за домаћа и интернационална такмичења. Осим тога, по угледу на београдску Аду циганлију, план је да ово место постане и оаза за рекреативце.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa