Инфо

22. јануар 2015.22. јан 2015.
ПОВЕРЕНИШТВО ДВЕРИ О БОГОЈАВЉЕЊУ И СВЕТОМ САВИ

У ДУХОВНОЈ ТРАДИЦИЈИ

Повереништво Двери одржало је прошлог четвртка конференцију за медије на којој су говорили о начину на који је ове године организовано пливање за богојављенски крст. Учесник ове манифестације Михаило Радојчић изразио је незадовољство што је ове године постојала могућност да се догађај не одржи. Подсетио је да је у Шапцу традиција пливања на Богојављење обновљена још 2004. године, да је учествовао највећи број пливача, као и да је прва девојка која је победила на овој манифестацији то учинила управо овде.
-Да није било ранијих учесника, пливање ове године не би било ни одржано. Све је протекло у најбољем реду, без и једног инцидента, чиме смо показали одговорност и озбиљност. Поставља се питање да за једну такву манифестацију нема средстава, нити некога да то организује. Треба повести рачуна о томе и наћи озбиљне људе са кредибилитетом који би се овим бавили, рекао је Радојчић.
Истакнут је како духовни, тако и спортски значај овог догађаја, али и да је повод да људи из околних места дођу у Шабац.
Повереништво Двери обележило је и своју славу Светог Саву. Члан Управе Повереништва, Предраг Вукосавовић, честитао је празник свим суграђанима којима је “први српски учитељ и просветитељ духовни предак“.
-Православна хришћанска вера представља окосницу српског националног идентитета. Поручујем нашим суграђанима, али и читавом народу, да чувају ту свету веру као највећу драгоценост коју су нам наши преци предали у наслеђе и да је чисту и неизмењену предају долазећем нараштају, рекао је Вукосавовић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa