Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
ПРВИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ОКРУГА И НОВОГ НАЧЕЛНИКА

САНИТАРНА СИТУАЦИЈА

Прошлог петка новоизабрани начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је састанак са представницима општина и градова који су му у надлежности. Овом приликом начелник се први пут срео са њима па је сусрет искоришћен и за упознавање. Главана тема било је реферисање начелнице санитарне инспекције др Борке Кокановић о текућим проблемима.
Позвани су били представници свих осам општина и два града. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, био је службено спречен да дође, али је Милановић истакао да ће о резултатима састанка бити писмено обавештен. Представници Крупња и Љубовије нису се појавили, иако је њихов долазак био очекиван.
-Приоритетне активности у наредном периоду су лоцирање тренутно два главна жаришта. Још увек у округу у две општине имамо ванредну ситуацију, у Малом Зворнику и Крупњу. Тамо још увек ни грађани, ни државни органи немају редован живот и рад. Утврдићемо сегмент мера које се морају предузети, а у моћи су локалних самоуправа и одговарајућих подручних републичких органа, пре свега, органа округа и министарстава задужених за отклањање тих последица. Мислим да ћемо од овог тренутка кренути ефикасним путем у решавање спорних питања, навео је Милановић.
Борка Кокановић разговарала је са присутнима указавши им на тренутну ситуацију и примећене проблеме. Говорила је о објектима водоснабдевања, болничким и укупно здравственим објектима, понашању у оквиру тих делатности, као и о ситуацији уоченој у оквиру акције надзора по школама. Одговарала је и на сва питања која су јој присутни представници локалних самоуправа постављали.
-Ситуација је тренутно под контролом. Проблеми који постоје су одбијање вакцинисања деце и у оквиру водоснабдевања, где није поступано по Закону када су у питању зоне санитарне заштите изворишта, истакла је Кокановићева.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa