Инфо

29. јануар 2015.29. јан 2015.
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА РИЈЕКА У ПОСЕТИ

ДОБРА ИСКУСТВА

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, са сарадницима, приредио је прошлог понедељка у Градској кући пријем за Марка Филиповића, заменика градоначелника Ријеке, и Верену Лесас Турак, в.д. прочелнице Уреда града Ријеке. Теме разговора биле су: заједничка реализација пројеката које финансира ЕУ, могућа сарадња на економском и културном плану и наставак сарадње у областима информатичких сервиса за грађане и јавног градског превоза.
- Ми смо крајем прошле године били њихови гости, како би успоставили сарадњу са градоначелником Ријеке у циљу размене добрих искустава које Град Ријека има у организацији градских послова. Наша намера је да неке од тих искустава и применимо, нарочито у областима обједињене наплате и јавног градског превоза. Град Ријека је доста напредовао у реализацији ових пројеката, а ми радо усвајамо искуства земаља које су чланице Европске уније, рекао је, између осталог, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Заменик градоначелника Ријеке окарактерисао је узвратном посетом која обећава, имајући у виду да Ријека и Шабац имају приближан број становника и сличне захтеве.
Верујем да ће наша искуства управљања градом бити од користи Градској управи града Шапца. Ријека је трећи пут за редом проглашена за најтранспарентнији град у Хрватској, што је за нас мотивишуће, а за друге охрабрујуће да следе примере наше добре праксе, нагласио је заменик градоначелника Ријеке Марко Филиповић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa