Инфо

5. фебруар 2015.5. феб 2015.
РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ БАЗЕНА ОДВИЈАЈУ СЕ ПО ПЛАНУ

БАЗЕН ГОТОВ У ЈУНУ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је прошлог петка градилиште затвореног базена у Шапцу. Сви радови одвијају планираним темпом, а према речима извођача, комплетан објекат биће у потпуности покривен до краја фебруара.
Шабачки базен полако али сигурно, добија нови изглед. Радови се одвијају према планираној динамици, са којом је упознат и градоначелник Шапца Небојша Зеленовћ који је прошлог петка посетио градилиште.
- Презадовољан сам досадашњим резултатима. Видим да радови доста добро напредују, иако је лоше време. Људи раде пуним интензитетом, затвара се базен споља, постављају се спољни зидови. Све иде по плану, надам се да ће читав посао бити окончан у року, до јуна. Комисија коју сам формирао свакодневно посећује градилиште, уверени смо да ће све бити онако како је и договорено, навео је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Базен је почетком јануара покривен, а извођачи настављају радове како на спољашњости, тако и у унутрашњости објекта.
- Тренутно се изводе радови на постављању спољашњих панела и монтажи светлосних трака. Поред тога, обављају се и инсталатерски радови као и малтерисање унутрашњости базена, рекао је Ненад Живановић, директор фирме „Ин техник“која предводи конзорцијум који је победио на тендеру за реконструкцију и доградњу затвореног базена.
Вредност комплетних радова је, према уговору, 300 милиона динара. Преостали износ новчаних средстава, од 400 милиона динара, колико је прикупљено емисијом обвезница, једним делом биће искоришћен за изградњу приступног пута, постављање прикључака и надзорне радове, док ће о коришћењу преосталих средстава одлучивати Скупштина града Шапца.
- Град је емитовао обвезнице у вредности од 400 милиона динара јер је такав био план, пошто нисмо могли да знамо какву цену ћемо добити на тендеру. С обзиром да је цена која је постигнута значајно повољнија, део новца искористићемо за преуређење простора око базена. О износу новца који преостане по отварању базена одлучиваће Скупштина града. Новац којим будемо располагали биће усмерен у складу са потребама грађана Шапца, а о његовој намени одлучиваће се у институцијама града, рекао је Зеленовић.
Извођачи радова очекују да се до краја фебруара поставе сви панели и да базен споља буде у потпуности затворен. С обзиром на динамику радова, они су уверени да ће комплетан посао бити реализован у складу са уговором, односно да ће базен на располагању грађанима бити у јуну.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa