Инфо

8. април 2010.8. апр 2010.
КОНТИНУИРАНА ЕДУКАЦИЈА МЕДИЦИНСКИХ РАДНИКА

БЕЗ ВЕЛИКЕ МУКЕ ДО БОДОВА

Неопходне бодове за обнову лиценце, како тврде здравствени радници из Шапца, могуће скупити не напуштајући град без већих материјалних издатака
До сада смо били на четири семинара. Долазили су професори из Београда, предавачи су били и лекари из наше установе. Све трошкове је сносио Дом здравља- каже докторка шабачке службе Хитне помоћи Сања Михаиловић.
-Уплашили смо се у почетку да ће то бити нешто много страшније. Да ћемо јако тешко скупити потребне бодове. Међутим испоставило се да је све, бар код нас, јако добро организовано, па је благовремено истакнут и распоред предавања до јуна- надовезује специјалиста ургентне медицине др Славица Дугоњић.
По њиховим речима, поменут распоред поред имена предавача, подразумевају број бодова које одређени семинар носи као и да ли је оганизован искључиво за лекаре, сестре, или предавању могу присуствовати сви здравствени радници. Предложени семинари су бесплатни. На овакав начин је омогућено да у складу са временским могућностима и интересовањем запослени у шабачком Дому здравља без додатних материјалних трошкова стекну 12 “интерних бодова“. Друга половина, “екстерни бодови“ се обезбеђује међусобном сарадњом здравствених институција.
- По постојећим правилима потребно је да се на годишњем нивоу скупи 24 бода. Дванаест у оквиру институције у којој смо запослени и још толико у другим здравственим установама или семинарима који се организују широм Србије. Ми у Шапцу можемо те екстерне бодове заслужити и присуствујући предавањима које организује Регионални завод или Општа болница. За пар дана је најављен семинар у шабачком Заводу за јавно здравље и учешће на њему носи 5 бодова. У мају се организују “Лазини дани“. У два дана биће пет предавања која носе велики број бодова. То је све потпуно бесплатно, изискује само мало више личне ангажованости и времена ““истиче Славица Дугоњић...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa