Инфо

8. април 2010.8. апр 2010.
ОСВРТ

СИРОМАШТВО

Према званичној статистици у Србији, прве деценије 21. века гладује преко милион људи. Тај број се стално повећава, што није добро. Велики проценат становништва преживљава на ивици беде.
Град Шабац у реаговању на глас “Гладних и незадовољних“ каже да је један од ретких у Србији, где народна кухиња није прекинула рад. У најтеже време, кад су се страни донатори повукли, народна кухиња је опстала захаљујући финансијској помоћи градског буџета. За рад народне кухиње Град годишње издвоји пет милиона динара.
Забрињавају подаци о броју оних који траже посао. Међу најугроженијим категоријама су пензионери, незапослени, инвалиди и деца. Посебно је алармантна чињеница што у сиромашатву Србије има велики број малишана. Истраживачи су утврдили да у Србији сиромаштво нарочито погађа децу узраста од 7 до 14 година, затим ону од 15 до 18. Исто истраживање говори да су најсиромашнија деца незапослених родитеља, ромска и деца избеглица. Закључак је да би свим будућим владама, борба против сиромаштва посебно деце требало да буде приоритет у наредних 15 ““ 20 година.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa