Инфо

12. март 2015.12. мар 2015.
СТРЕЛИЧАРСКИ КЛУБ ШАБАЦ: ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА СЕЗОНУ НА ОТВОРЕНОМ

СПРЕМНИ ЗА НОВЕ ИЗАЗОВЕ

У сусрет отварању такмичарске сезоне на отвореном тренер и секретар Стреличарског клуба Шабац Владета Мишковић прошле среде, 11. марта, пренео је својим члановима искуства са недавно одржаног дводневног семинара стреличара у Београду. Говорећи о малим тајнама једног од највећих тренера на свету Јужнокорејца Сука, Мишковић је истакао да је веома важно да чланови усвоје нова знања ради унапређења својих вештина, а самим тим и постизања што бољих резултата.
- Трудимо се да дамо све од себе на сваком турниру иако су услови за тренирање, поготово у зимском периоду, готово катастрофални. Тренинзи ће се свакако интензивирати. Пуцање на отвореном простору разликује се од пуцања у дворани. Прво, дистанце су веће и то седамдесет и деведесет метара у односу на дворанских осамнаест. Ту је и утицај временских услова, кише, ветрова. За време грмљавине се не гађа. Као и сваке године у пролеће се селимо из ходника Спортске хале „Зорка“ на терен бивше касарне на Сави. Изузетно је погодан јер не постоји опасност од ометња и проласка људи. Овај спорт волимо тако да нам ништа није тешко па ни лоши услови у којима тренирамо ““ додао је тренер Мишковић.
И поред неадекватних услова за усавршавање ове надасве витешке вештине чланови су током протекле сезоне у затвореном простору успели да освоје четири одличја и то два у пионирској и два у сениорској конкуренцији.
- Имали смо у пионирској конкуренцији по једну златну и бронзану медаљу, екипну медаљу у сенирској конкуренцији мушкарци олимпијски лук и бронзану у појединачној конкуренцији сениори мушкарци олимпијски лук. Ту је иначе и највећа конкуренција. Сматрам да су ове четири медаље приличан успех за нас с обзиром на конкуренцију и димензије клуба. Држимо се негде око прве четвртине укупних пласмана. Са свим резултатима изнад смо половине што може бити веома значајно ““ истакао је председник клуба Леонтије Тривановић, судија и инструктор.
Задовољна успехом била је и овогодишња дебитанткиња у пионирској конкуренцији Теодора Недељковић, ученица седмог разреда ОШ „Николај Велимировић“.
- Овај спорт сам заволела од малих ногу. Сама сам се заинтересовала за њега и пронашла све податке и информације. Тек кад сам дошла у одређене године могла сам да се учланим у Стреличарски клуб Шабац. Било би лепо да нам се прикључе сви они који воле овај спорт јер је стварно изузетан ““ поручила је ова надасве талентована тринаестогодишњакиња, освајач златне медаље у Спортском центру „Ковилово“ у Београду и бронзане у Темерину.
Новим Законом о оружју лук се више не сврстава у категорију оружја тако да је његово набављање самим тим приступачније и за млађе узрасте који би хтели да се баве овим спортом. Како истичу у Стреличарском клубу Шабац свако је добродошао да им се придружи.

О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa