Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
НАСТАВЉЕНА АКЦИЈА ДРВО ЈЕ ИЗВОР ЖИВОТА

МЛАДИ ОБНАВЉАЈУ ШУМЕ

Прошле недеље у Очагама, најмањем мачванском селу настављена је акција “Дрво је извор живота“. Тамо су чланови Покрета зелених за Богатић у садњи са сеоском основном школом “Лаза К. Лазаревић“ и донаторску помоћ расадника “Саша“ из Богатића засадили шест садница четинара.
- Деца су имала прилику да у оквиру предавања чују нешто више о утицају и значају шума на животну средину. Ученици су наиме у оквиру ове акције уређења њихових дворишта и сами деловали еколошки.
Акценат смо ставили на ерозију земљишта и недостатак ветро-заштитних појасева. О значају шума је излишно и говорити, а погубан недостатак дрвећа посебно се осетио током пролећних поплава, каже инжењер заштите животне средине Александар Фирауновић, председник Покрета зелених за Богатић.
Већ 22. априла на Дан планете земље, зелени Мачве припремају нову акцију у основној школи у Салашу Црнобарском. Тамо ће се прикључити глобалној акцији „Милијарду стабала у једном дану““ А када су у питању Очаге, посебно се захваљују Драгани Којић, која води Месни одбор зелених у овом селу.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa