Инфо

19. март 2015.19. мар 2015.
Посета Поцерини

Прилика за добар Живот

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић прошле среде је са сарадницима посетио Доњу и Горњу Румску и Метлић. У разговору са мештанима ових поцерских села било је речи о ефектима помоћи Градске управе приликом регистрације и пререгистрације пољопривредних газдинстава, условима за бављење пољопривредом и свакодневним проблемима села. Као један од приоритета, градоначелник је истакао помоћ људима на селу да живе квалитетније од свог рада и зараде више. Зато Град Шабац интензивно трага за новим инвеститорима и потенцијалним купцима производа из шабачких села.
-Задатак Градске управе је да свим становницима обезбеди добре услове за живот. Ово су села у која је локална самоуправа много уложила помажући финансирање копања дубинских бунара, изграђени су километри путева и јавне расвете. Поцерски крај је познат по производњи воћа и млека, а наш заједнички задатак је да је унапредимо како квалитетом тако и количином, и нађемо купца на европском тржишту. Наши пољопривредници су били у Милану и упознали се са потенцијалима европског тржишта. У току су разговори са неколико иностраних инвеститора који су расположени да уложе у млекарску производњу у нашем крају, навео је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Градоначелник је изразио забринутост због новонастале ситуације у Шабачкој млекари, услед које је 450 људи остало без посла.
Никола Лукић, председник Савета МЗ Доња Румска, као проблем истакао је недостатак просторије за Месну канцеларију и Савет Месне заједнице.
- Очекујемо изградњу нове просторије за ту намену, што ће омогућити рад градског повереника и шефа Месне канцеларије. Са градоначелником смо разговарали о могућности за насипање путева и активним клизиштима која угрожавају безбедност саобраћаја, рекао је Никола Лукић и нагласио да се у Доњој Румској процес регистрације газдинстава одвија без проблема, а да је пререгистровано више од 70 одсто газдинстава.
Мештани Горње Румске градоначелнику су предочили проблеме села, а највише се говорило о аграрној политици и здравственој заштити. Према речима Зорана Грујића, председника Савета МЗ Горња Румска, са градском Дирекцијом за путеве разматра се могућност санирања оштећења на сеоским, малским и атарским путевима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa