Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
УЧЕНИЦИ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА „НАТИНЕ“ ШКОЛЕ

НАЈСТАРИЈИМА ОД СРЦА

Дечја срца су најискренија. У њима је сакривена љубав према свима па и старијим особама. Да је то тако показали су прошлог четвртка ученици Продуженог боравка ОШ „Ната Јеличић“. Песмом, игром, музиком, стиховима улепшали су поподне корисницима Геронтолошког центра Шабац.
- Ово је био осамнаести јавни наступ Продуженог боравка од почетка ове школске године. Уживали смо у припреми и извођењу тако да се надам да ће их бити још до краја школске године. Деца имају једну изузетну енергију која и мене подстиче и инспирише да увек стварам нове представе ““ рекао је учитељ Веско Исаиловић.
Наступи за најстарије суграђане у Геронтолошком центру постали су од прошле јесени традиција ученика Продуженог боравка. И овог пута Александар Гладовић, Ђорђе Дражић, Милош Николић, Теодора Марковић, Лазар Обрадовић, Викторија Колић, Миа Поповић, Василије Ђурђевић, Алекса Гојковић, Соња Мијаиловић, Елена Мијаиловић, Миле Јовановић, Анђела Рувидић, Филип Лукић Матић и Нађа Лукић изазвали су одушевљење наступима који су пропраћени бурним аплаузима.
- Било је предивно са децом. Овог тренутка пада ми на памет једна стара индијска легенда. Кад је Бог створио људе сви су имали мудрост, вештину богова. А онда кад су то почели злоупотребљавати Бог је одлучио да то сакрије. Али где да сакрије. Ако сакрије у земљу, копаће, наћи ће. Ако сакрије под море, рониће, наћи ће. Ако сакрије на врх планине, наћи ће. И одлучи да сакрије тамо где га никад неће тражити, у саме људе. Повремено кад људи завире у себе открију непроцењиве таленте и јако много енергије. Ова деца су управо доказ да сами или уз помоћ родитеља и наставника завире често у себе и открију оно дивно, лепо, топло, људско што нису ни сањали да крију у себи ““ истакла је Наталија Недић, учитељица у пензији.
Напор уложен током припрема исплатио се што су потврдили и Анђела Рувидић и Миле Јовановић, ученици ИИ3 и ИВ2.
- Било је напорно јер смо имали мало времена за припреме. Све смо забавили двема балетским тачкама, рецитацијама, песмом „Игра рокенрол“ у извођењу бенда „Васа и сникерси“, миксом староградских песама које смо припремили посебно за ову прилику, док је Викторија отпевала забавну песму „Такви као ти“ ““ рекли су скоро углас.
За крај лепог дружења, пропраћеног и сунчаним, топлим временом, председница Хуманитарног удружења „Ана“ Весна Милекић све је почастила слатким освежењем у виду сладоледа.
- Бавећи се хуманитарним радом и видећи да је старост заиста једно доба које нимало није пријатно и схвативши да осим материјалних потреба тим људима је заиста неопходна и пажња, нежност и љубав користимо сваку прилику да попунимо и тај сегмент њиховог живота. Данас смо приредили једно мало изненађење за људе који се налазе овде тако да ми је заиста драго што смо били део и ове акције ““ нагласила је Весна Милекић.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa