Инфо

26. март 2015.26. мар 2015.
ПроглаШени победници опШтинске смотре рецитатора

НАЈБОЉИ РЕЦИТАТОРИ ОПШТИНЕ КРУПАЊ

Протекле недеље у петак 27. марта 2015. године у Библиотеци „Политика“ у Крупњу је одржано такмичење рецитатора општине Крупањ. Наступило је 44 рецитатора подељених у три узрасне категорије. Трочлани жири у саставу: председник жирија наставник српског језика Радмила Дамњановић, професор српског језика Мирјана Шереметов и наставник српског језика Зоран Мијић изабрали су најбоље рецитаторе.
У најмлађем узрасту ученика од првог до четвртог разреда основне школе најбољи рецитатори су Немања Антонић из ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу, Душко Обрадовић из ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ у Костајнику и Сара Марковић из ОШ „Жикица Јовановић Шпанац“ у Белој Цркви.
У категорији средњег узраста за ученике од петог до осмог разреда најуспешнији рецитатори су Огњен Марковић из ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу, Марија Кикановић из ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ у Костајнику и Ивана Крстић из ОШ „Жикица Јовановић Шпанац“ у Белој Цркви.
Најуспешнији међу средњошколцима су Жељана Матић, Стефан Маринковић и Магдалена Матић, ученици средње школе у Крупњу.
Смотре рецитатора имају за циљ развијање осећања за основне етичке и естетичке норме које садржи поезија, упућивање у сложене садржаје поезије која настоји да одгонетне смисао живота и обухвата свеукупно људско искуство, култивисање говорног израза и развијање што хуманије комуникације међу људима, трагање за суштинским вредностима песме и што сугестивније исказивање мисли и осећања песника, популарисање поезије и ширење круга рецитатора и љубитеља поезије.
Најбољи рецитатори општине Крупањ награђени су књигама и представљаће своју општину на такмичењу рецитатора Мачванског округа 24. априла 2015. године у Библиотеци „Политика“ у Крупњу са почетком у 10 часова.
Д. Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa