Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
НАСТАВАК ПРЕКИНУТЕ СЕДНИЦЕ

ЗАСЛУЖИЛИ ОСМОСТРУКО ВИШЕ

Прекинута, 20. седница Скупштине града, настављена је прошле среде. Подсетимо, претходног дана председавајући прим. др Слободан Мирковић прекинуо је заседање јер шеф одборничке групе Српске напредне странке Блажа Кнежевић није желео да напусти говорницу када му је одузета реч, а потом ни да изађе из сале када му је изречена мера удаљавања.
Током другог дела измењена је и допуњена одлука о управљању комуналним отпадом на територији града Шапца. Стекао се предуслов за одвожење смећа са сеоског подручја од 1. јуна. Отклоњена је већина техничких проблема и постоје услови за обухватање комплетног сеоског подручја комуналном услугом.
Већину гласова одборника добио је и предлог Одлуке о усвајању годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града. Измењена је и допуњена Одлука о већем обиму права породица са децом. Овом Одлуком право на пакет за новорођенче имаће деца чији родитељи у тренутку његовог рођења имају пребивалиште на територији Шапца. Уручиће га Служба поливалентне патронаже Дома здравља, а садржаће основну неопходну опрему за новорођенче у вредности коју ће градоначелник утврдити посебним актом.
Усвојен је предлог о додели априлске награде града Шапца и формирана комисија за њену доделу. Награда ће бити додељивана поводом Празника града, 22. априла, заслужним појединцима, предузећима и институцијама, у виду Кључа града. Добитници који нису становници Шапца истовремено ће понети и звање Почасног грађанина града Шапца.
Предшколска установа “Наше дете“ добила је сагласност на статут. Подржана је Одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање заменика директора ЈКП “Срем ““ Мачва“. Именован је и Надзорни одбор овог предузећа.
Измењена је и допуњена Одлука о Савету за безбедност града. Другом тачком је разрешено пет чланова овог савета, а именован је један нов.
Пажњу је привукао Закључак о накнадама и другим примањима одборника. Уместо досадашњих дневница од 600 динара, које су одборници примали по заседању, сада ће добијати 4.831 динар, месечно. Ово ће се примењивати ретроактивно, од 1. јануара ове године. Одборници опозиције става су да би подржали ову одлуку да се односила само на незапослене одборнике.
Питање је када ће усвојити неке надокнаде и за новинаре који их слушају по цео дан. Гледаоци испред малих екрана имају ту срећу да увек могу да промене канал.

М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa