Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ПОПЛАВЕ НИСУ ПОЛИТИЧКА СТВАР

Повереништво Српске напредне странке одржало је прошлог петка конференцију за штампу на којој су теме биле рад локалне Скупштине и последње поплаве. На конференцији су били присутни и председници савета месних заједница Горња Врањска и Поцерски Причиновић, као и мештани ова два недавно поплављена села.
Шеф одборничке групе СНС, Блажа Кнежевић рекао је да је у функционисању шабачке Скупштине постоји читав низ неправилности.
Када је реч о поплавама, председник Савета МЗ Поцерски Причиновић, Саша Максимовић навео је да су му се на дан поплаве људи од раних јутарњих сати обраћали, јер се на бројеве надлежних градских служби нико није јављао или нису добијали адекватне информације.
-На наше инсистирање градоначелник је изашао на терен. Када је видео у каквој су ситуацији људи удаљени два километра од центра града био је изненађен, иако постоје службе које су требале да га известе о стању на терену, каже Максимовић.
Ситуација у Горњој Врањској била је тема свих медија прошле седмице. Село је поплављено други пут за двадесетак дана. Мештане са угроженог подручја је претходног пута евакуисао Штаб за ванредне ситуације под командом градоначелника, а сада Сектор за ванредне ситуације, још се не зна под чијом командом. Председник Савета МЗ Владимир Стојићевић каже да је ситуација други пут била тежа.
-Није било угрожено само тих 15 домаћинстава која су евакуисана, него, отприлике као и у мају, педесетак. Ватрогасци ““ спасиоци су нас обавестили да је дошло до зачепљења у Малој Врањској, па је вода почела да се враћа, тако да су у опасности била и домаћинства даље од центра села. Тамо мештани не би били животно угрожени, али би им опет била уништена пољопривредна производња, наводи Стојићевић.
Народни посланик СНС, Бобан Бирманчевић рекао је да у буџету града није издвојен ни један динар за ванредне ситуације. Истакао је да нема потребе да градоначелник подноси пријаве против Н.Н. лица, него против њега и других чланова странке који су помагали грађанима. Међутим, позвао је градоначелника да кривичне пријаве поднесе и против оних који су у претходних 15 година уништавали привреду Шапца.
-Градоначелник је поставио питање зашто смо ми били тамо, а требао је да га постави сам себи. Зашто Штаб за ванредне ситуације није био на лицу места, питао је Бирманчевић.
Поставио је и питање где је Штаб био прошле године од 16. маја до 2. јуна и поручио да полаве нису политичка ствар.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa