Инфо

16. април 2015.16. апр 2015.
ЕДУКАТИВНИ СКУП

ЗНАЧАЈ ЛИЧНЕ ЗАШТИТЕ

Произвођач заштитне опреме “Пентакс“ прошлог петка је у хотелу “Слобода“ организовао едукативно предавање на тему “Значај личних заштитних средстава“. Скуп је уприличен у сарадњи са “3М“ Србија, који је један од водећих у овој области у свету, као и уз подршку Дирекције за пољопривреду.
-Значај заштите запослени у “Пентаксу“ су схватили радећи овај посао 22 године. Наша жеља и идеја је била да тај значај приближимо људимо да би могли лакше и успешније да обављају своје свакодневне делатности. Наставићемо са радом, као и са оваквим едукативним скуповима, поготову сада када смо успоставили сарадњу са једним од највећих произвођача заштитне опреме „3М“ који има своје фабрике или дистрибутивне центре у готово свим земљама света, рекао је Ненад Нићифоровић директор “Пентакса“.
Биљана Суботић, инжењер продаје у „3М“ сматра да би овакви скупови требали да имају значај и за ветеринарске службе и за пољопривреднике који користе пестициде. Истиче да је лична заштитна опрема мало заступљена у нашој земљи.
-Мислим да је најбоље да људи стартују са оном личном заштитном опремом за коју су сигурни да су безбедни било да користе пестициде или постоји опасност од вируса и бактерија. Тада могу да се сконцентришу на свој рад, а не да брину о проблемима који могу да настану због тога што немају адекватну заштиту. Покушали смо да едукујемо кориснике пестицида од тога како треба да рукују отпадом, јер нису власници амбалаже и треба да је враћају. Едукација је неопходна. Ми смо свих ових година уназад били далеко до тога да се бавимо заштитом. На жалост, човек код нас тако мало вреди, рекла је Биљана Суботић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa