Инфо

16. април 2015.16. апр 2015.
НАСТАВАК УРЕЂЕЊА КАНАЛСКЕ МРЕЖЕ

ЗАШТИТАОД ВОДЕ

Прошле недеље настављени су радови на уређењу водотокова другог реда на подручју града. Обимни радови извођени су у Мајуру и Поцерском Причиновићу
Ангажовањем механизације прошлог четвртка почели су радови на прокопавању канала у Мајуру, у насељу оивиченом саобраћајницама које пролазе кроз центар насеља, односно кроз Северозападну радну зону, поред некадашњег „Мачвиног“ воћњака. На овом подручју су се, због обилних падавина, у прошлости често појављивала велика „водена огледала“, која су угрожавала пољопривредно земљиште, али и сама домаћинства. Изградња канала је привремено санирање проблема, а надлежни очекују да би се комплетна ситуација разрешила изградњом канализационе мреже.
- Проблем у Мајуру постоји већ 30 година. Тада се није водило рачуна о томе да је Мајур најнижа тачка на подручју града и да вода која се овде слије нема где да оде. Коначно решење ће бити постигнуто после разговора са мештанима у делу насеља у ком постоје проблеми са атмосферском канализацијом. У овом насељу већ постоје пројекти за 15-так улица, које је предложило ЈКП „Водовод“, али да би посао био успешно окончан, односно да би се проблем трајно решио, потребно је да се што више домаћинстава прикључи на водоводну и канализациону мрежу. У разговору са мештанима видео сам да постоји велико интересовање да, кроз модел заједничког финансирања, омогућимо прикључке на водоводну и канализациону мрежу, рекао је приликом посете радовима градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Мештани овог дела Мајура поздравили су изградњу канала, и истакли да су спреми да учествују у трајном решавању овог проблема.
- Ово су веома озбиљни радови у односу на оно што је пре рађено. Надамо се да ће ова, и друге планиране активности допринети томе да решимо вишедеценијски проблем, рекао је Драган Ђурић, мештанин Мајура.
У петак је сређивано корито реке Думаче у близини млекаре „Миловановић“, између Поцерског Причиновића и Горње Врањске.
- Обављамо причишћавање и ширење корита реке уз помоћ механизације. Ради се о деоници која је дуга хиљаду и две стотине метара. На овом потезу су се често дешавала плављења, те смо уверени да ће се са овим активностима проблем решити. Поред ове локације, завршили смо радове на заштити становништа и пољопривредног земљишта у Горњој Врањској, где је обављено чишћење корита Думаче и потока Змајевац, рекао је руководилац службе Комуналне полиције Ненад Илић.
Поред Мајура и Поцерског Причиновића, актуелни су радови на уређењу водотокова другог реда и у Варни, Богосавцу и Белој Реци. Према речима надлежних до краја године санираће се све локације које су евидентиране као потенцијално проблематичне тачке.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa