Инфо

23. април 2015.23. апр 2015.
У ШАПЦУ ОДРЖАНА ОСНИВАЧКА СКУПШТИНА ФЕДЕРАЦИЈЕ ЕВРОПСКИХ КАРНЕВАЛСКИХ ГРАДОВА СРБИЈЕ

ПОДРШКА КАНДИДАТУРИ ЗА 2018. ГОДИНУ

Прошлог петка у Дуњића кући на састанку Федерације европских карневалских градова Србије одржана је и Оснивачка скупштина. Око петнаест учесника из свих градова Србије пружило је подршку граду Шапцу у кандидатури за домаћина Конвенције ФЕЦЦ 2018. годиине.
- Ово је ванредна седница а поводом предстојеће Конвенције која се одржава од 9. до 17. маја у Голу на Брачу. Српска делегација је у Шапцу да би се договорили о заједничким ставовима, о нашем гласању и будућој кандидатури Шапца за Конвенцију 2018. године. Ту су сви делегати. Дошли су да обиђу хотел, да виде оно што Шабац нуди и да заузмемо заједнички став да Република Србија стане иза шабачке кандидатуре и да следеће три године искористимо на најбољи могући начин за промоцију града и свега онога што нуди ““ рекао је Радушко Јанковић, координатор Чивијашког карневала.
Од 2009. године Чивијашки карневал постао је део „Чивијаде“ и традиционалног шабачког вашара. Из године у годину добија на све већем значају као у туристичком погледу, тако и у промоцији града у земљи и иностранству. Везе које се успоставе на заједничким путовањима, по речима Јовице Петровића из Омладинског удружења Новог Сада, иначе организатора Новосадског карневала, нераскидиве су.
- На путовањима смо као једна велика породица. И сад, када сам дошао у Шабац, немам осећај да сам гост већ домаћин. Вероватно се то и најбоље осети када смо изван земље. У протеклих пар месеци смо препутовали преко 5.000 километара. Јако сам поносан, комплетно на омладину и Шапца и Новог Сада управо на представљању културе, традиције, обичаја изван наше земље. Одговорно тврдим да цели регион Србије, да ли то Западна Србија, да ли Војводина, има шта да покаже и да је интересантно. А управо кроз карневалске наступе то је најбоља прилика. Ма какав уметник био да дође педесет хиљада људи да га слуша је тешко а на карневалима управо толико људи присуствује и посматра наступ ““ истакао је Петровић.
Подршку у кандидатури Шапца дали су и преставници „Карневала цвећа“ из Беле Цркве који има традицију дугу сто педесет година.
- Драго ми је да смо поново у Шапцу и да размењујемо утиске, информације, али и договарамо како да наступамо у земљи и иностранству. Водимо и групу Белоцркванских мажореткиња које су гошће и на Чивијашком карневалу, а отварају и карневале свуда по Србији и иностранству ““ додао је Дејан Ђурић који у организацији „Карневала цвећа“ има петнаестогодишње искуство.
Атмосфери карневалског духа допринеле су својим присуством „Барбике“ ОШ „Стојан Новаковић“ на Летњиковцу, док су гостима представници Туристичке организације Шапца представили свеукупну туристичку понуду. Како је истакнуто током наредне три године организатори Шабачког карневала трудиће се да на најбољи могући начин прмовишу град како би и тако успели да се изборе за организацију највеће европске смотре карневала.

О. Г.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa