Инфо

13. мај 2010.13. мај 2010.
ДЕМОКРАТСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА СРБИЈА (50 ГОДИНА ПОСЛЕ)

НАРОД II

Пре него што је пошао за Берлин, да умоли Меркелову да нас лиши “Телекома,“ пошто не знамо шта би с тим што продаје ваздух и доноси новац, Теткин Мали од Отомана, витез Меридијан банке, спаковао је осведоченим немачким пријатељима још један дар у белу сељачку пртену торбу. Дар његовог алтер-ега, Млађаног Динкића, у виду сулудо-безобразног поскупљења фиксне телефоније. Тако су ови сијамски близанци, отелотворење Суперхика који је отимао од сиротиње да би давао богатима, још једном подмазали масну гуску на рачун овог оголелог и обосилог народа. А, народ ћути! И плаћа?!
Шта, заправо, плаћамо том безобразно скупом “претплатом?“ Коју то услугу “Телекома,“ пред распродају? Шта добијамо за наше паре? Бесплатне минуте? Импулсе у висини претплате? Можда неке “изборе“ а ла Аранђеловац. На ова питања не могу дати одговоре ни доказани математички генији, као што нико није израчунао како бандераши обрачунавају рачуне за струју.
Пошто нам је Млађани обећао акције од (рас)продаје “Телекома“, а познато је да Он увек држи реч, да ми доказани лаици пробамо да израчунамо вредност наших акција. Јер, канда су нешто мало веће од легендарних 1.000 еврића. Збирно.
Ако се узме да смо при увођењу телефона плаћали линију, каблове, радове радника, у просеку од око 1.200 марака, баш онако како смо плаћали бандерашима и бандере, и жице, и јавашлук, пиво и јагњићи се не рачунају, и после плаћали претплату плус импулсе поставља се логично питање: Где је наш део добити од зараде “Телекома?“ Да сумирамо; 1.200 марака, плус годинама неплаћана добит, плус камата!... Ово тек да посетимо Млађаног, експерта опште праксе и обланди од магле.
Тешко је не помислити како би, по Србију, било боље да је тетка отишла у полицију, још после прве ноћи када је Мали преспавао на отоману. Кад је већ Млађани неизбежан, и неизлечив. А народ и даље ћути!

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa