Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
ТреЋи тркаЧки састанак у Шапцу

МИСТЕР БАС И СУТОН НАЈЗАПАЖЕНИЈИ

Редовним посетиоцима шабачког хиподрома, вероватно је још пред очима завршница трке „Шабачки трајал стеикс“, одржане прошле недеље по веома топлом дану за мај. Јер, таква трка и тако убедљив финиш Мистер Баса, у једној Груп трци - није виђен одавно на трави у Шапцу. Уз победу, Бас је, поставио и нов рекорд стазе на 1.600 метара, 1: 36, 5. У прву трку за Трипл круну, „Шабачки трајал“, било је уписано пет Груп коња и сви су били у стартној машини. Од почетка трке све је већ било “виђено“ . Мистер Бас је, вођен сигурним рукама Тике Вујковића, убедљиво дошао први и то без неког већег истеривања у правцу. За њима у циљ ушли су Брунер, Палмизана и Акација, из штале „Рашић“.
Великом тркачком дану сигурно су допринели и учесници осталих трка: Клара Азнавур, у Хандикапу три, за трогода и старија грла. Бијутфл он трек, победник је друге трке а Перидот, трећег галопског надметања трећег дана. Трећи пролећни састанак на тркалишту уз Камичак, затворили су галопери упрегнути у сулке. У том такмичењу, које је било и најзанимљивије од почетка сезоне победио је, Алатасти и један од најлепших такмичарских коња, на нашим хиподромима Сутон, а на сулкама седео је ““ Грга Симић. Друго место освојио је Лудвиг ван Гиле, треће место припало је фаворизованом Коцкару а у плацу била је и Бети Буп.
Иначе, док се грла из Мачве и Шапца, такмиче широм Србије, још један мачвански клуб ,“Еуромачва“, на 82. Сајму пољопривреде у Новом Саду, постигао је добре резултате са грлима Липицанске расе. Уз резултате у екстеријеру, клуб из Богатића, постиже и запажене резултате и у вожњи парадних и такмичарских запрега.
Наредно окупљање на најпосећенијем спортском објекту у Шапцу, заказано је, за седми јун. У међувремену можемо очекивати и један ванредан такмичарски дан на хиподрому у Богатићу, наравно ако чланови тог клуба посложе коцкице пре другог августа. У недељу, на песку у Београду, биће одржан и „Српски трајал стеикс“, који ће уједно и бити прва проба и испит трогодачке генерације, ка сребрној потковици.
Што се тиче посете, на јединој зеленој Оази у Шапцу, није потребно помињати јер она је, стандардна и исказује се у хиљадама, за разлику од осталих спортских колектива у нашем граду који своје посете некако досегну до неколико стотина. Што се тиче шабачког хиподрома, толико - а на потезу је Београд и Богатић... Па да видимо колико ко може.
Б.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa