Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
ТИЈАНА ПРОКИЋ, УЧЕНИЦА ОШ „ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ ЗМИЊАК ДРУГА НА КЊИЖЕВНОЈ ОЛИМПИЈАДИ

ПОДСТИЦАЈ ЗА ДАЉИ РАД

Као и претходних година, и ове школске године ученици ОШ „Јован Цвијић“ из Змињака имали су запажене резултате на републичким такмичењима. Једна међу њима је и Тијана Прокић, ученица ВИИИ1 ОШ „Јован Цвијић“ из Змињака која је на недавно одржаној Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима освојила другу награду.
- На такмичењима, поред тога што упознајемо различите културе градова, њихове естетске и духовне вредности, склапамо и пријатељства са ученицима из разних делова Србије. Искуства стечена на овом такмичењу и сам боравак у Сремским Карловцима веома су ми драгоцени и за мене представљају велики подстицај за даљи рад и усавршавање у области језика и књижевности у којој желим да наставим школовање - рекла је Тијана.
У категорији осмог разред Републичког такмичења ученика основних школа из књижевности у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Друштва за српски језик и књижевност и Карловачке гимназије, учествовало је 250 ученика, а Тијана је од могућих двадесет поена освојила деветнаест.
Задовољна постигнутим и поносна на своју ученицу била је и проф. српског језика Наташа Томић.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa