Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.
МАТУРАНТИ ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ У ШАПЦУ, ПОЛА ВЕКА ПОСЛЕ

УТОЧИШТЕ ЗА ВЕЛИКА ДЕЛА

Протекле суботе у просторијама Економске школе у Шапцу, окупили су се бивши ученици 18 генерације ове школске установе, од скоро 70 колико их је било од 1947. године, када је школа основана.
Том приликом у краћем евоцирању успомена, истакнуто је да их је Економска школа задужила, скројила и припремила за будући живот. Школа је била уточиште одакле су кренули и коме се враћају. За каснији успех у животу вечно су захвални школи али и свим професорима и разредним старешинама, како онима који су били строги тако и онима који то нису били.
А после ове школе њих око 30 одсто наставило је школовање и дипломирало на разним факултетима. Било је ту доста угледних директора, банкара, професора, уметника, књижевника и генерала...
- Анализирајући укупне резултате првих 50 генерација Економске школе, могу рећи да је наша најуспешнија генерација ( четврто три одељење, комерцијалног смера 1961/ 65.). Од 132 ученика који су дипломирали 1965, са одличним и врлодобрим успехом, било нас је 66 или 50 одсто. И тада је незаобилазна тема било оцењивање ученика. На седници наставничког већа 1966.г. за државне стипендије је предложено шест ученика: Петар Зековић, Момчило Живковић, Драган Павловић, Анђелија Јурошевић и Емилија Милосављевић.
Не би требало заборавити ни име Данице Јекић, наше разредне која је касније била и директор школе, а бројне генерације ученика је памте по широком образовању, којем нас је научила, каже Драгослав Катић, некадашњи ученик ове школе и касније један од угледних директора шабачког “7. јула “.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa