Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ПРИСТОЈНО ЗА ПРИСТОЈНЕ

Кажу у Влади да ће до краја године око десет хиљада људи остати без посла, и то из јавне, односно државне управе али и из локалних управа. И сад настала општа паника оних који се сматрају државним службеницима који нису ни трепнули када су се гасиле велике фирме, компаније, индустрије, фабрике, погони... и кад су многи други остајали на белом хлебу. Код нас су увек скоро сви за промене и економске резове, али да тај поступак крене од неког другог.
А премијер обећао пензионерима да ће до краја године живети пристојно. Чак и да ће моћи помагати своје млађе. Е сад, пензионери као пензионери, већ су навикли на немаштину, дакле непристојан живот, па мирно чекају обећане боље дане, али проблем је у њиховим млађим који немају стрпљења да дочекају најављену пристојност.
Уствари било би најпристојније да само пристојни дођу до пристојнијих повластица. Непристојнима је довољно што су непристојни.
У нашем политичком животу, рекло би се, ништа ново. Позиција и опозиција још увек се прегањају ко је главни. Позиција је она која влада и хтела би још да влада, а опозиција је она која не влада а хтела би да влада. И сад ту, по правилу и закону физике и хемије, долази до неспоразума. Тако један члан опозиције у недавној скупштинској дискусији у предлогу за решење неког проблема рече “Ја да сам на вашем месту, тако би урадио“. И сад, ту је проблем у схватању места ко је где, као овај мученик који још увек не схвата да је ту где јесте стицајем прилика. Политичких.
Бранко Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa