Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.
„ПОЗОРИШНЕ ИГРАРИЈЕ“ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „НАШЕ ДЕТЕ“ ОДРЖАНЕ ПО ПЕТНАЕСТИ ПУТ

ПОЛЕТ МЛАДОСТИ И ЛЕПОТЕ

Плесном нумером „Мрва детињства“ старија јаслена група Вртића „Радост“ и млађа група Вртића „Снежана“ прошлог уторка, 26. маја, отворила је „Позоришне играрије“. Традиционална манифестација Предшколске установе „Наше дете“ окупила је око четристо педесет малишана узраста од пет до шест година који су на Великој сцени „Љубиша Јовановић“ Шабачког позоришта показали своје певачко, плесно и глумачко умеће.
- Ово је петнаеста година како малишани Предшколске установе играју овде на сцени Шабачког позоришта. Имаћете прилику да погледате сву ту креативност, маштовитост. Једну посвећеност у раду како васпитача тако и наше деце и родитеља. Ово је један велики догађај за наше малишане и за целу нашу установу ““ рекла је Марица Вулетић, директорка ПУ „Наше дете“.
Најрадосније и најразиграније место, по речима заменика градоначелника Шапца Немање Пајића, доказ је преданости васпитача у раду са децом.
- Сваке године васпитачи су заједно са децом подизали ту границу креативности и маште. Не сумњам да ће тако бити и ове године. Деца су овде да покажу своје таленте, да се друже, али и да покажу љубав. То и јесу принципи на којима се темељи рад Предшколске установе „Наше дете“, а ми смо ту да заједно са њиховим родитељима и васпитачима уживамо у томе што ће нам они приказати вечерас ““ истакао је Пајић.
Овогодишње „Позоришне играрије“, одржане по петнаести пут, протекле су без учешћа гостију јер, како је истакла директорка, онда би морале да трају најмање седам дана због велике заинтересованости домаћих вртића. Сваког дана програм је започињао плесном тачком, наступом Хора васпитача, Дечјег хора Вртића „Снежана“ и Оркестра хармоника васпитача. Пропратни програм, као и сваке године, била је изложба ликовних радова испред Културног центра у Господар Јевремовој улици.
Глумачке дружине из шабачких вртића „Снежана“, „Шврћа“, „Пчелица“, „Пролеће“, „Младост“, „Сунце“, „Слобода“, „Бајка“, „Полетарац“, „Веверица“, „Бубамара“ и припремне предшколске групе из Варне, Слепчевића, Маова, Жабара током тродневних позоришних свечаности за најмлађе показале су полетност младости и лепоте, креативност васпитача и неоспоран дечји таленат.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa