Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.
РЕАГОВАЊЕ ДИРЕКТОРА ЈП ЗА УПРАВЉАЊЕ ГРАЂЕВИНСКИМ ЗЕМЉИШТЕМ

ГРАД ДА ГРАДИ, А ЕПС ДА НАПЛАЋУЈЕ

Реагујући на изјаву директора Електродистрибуције Шабац Дејана Јовановића у вестима РТВ „АС“ 27. маја 2015. године, у којима је изјавио да индустријска зона у Шапцу не поседује довољне капацитете електричне енергије, као и да Град Шабац не брине о изградњи и реконструкцији нисконапонске мреже, дужан сам да укажем грађанима Шапца да је таква изјава неистинита и злонамерна.
На тврдњу директора Јовановића да је Град Шабац јединствен по томе што не улаже у реконструкцију нисконапонске мреже, одговарам да је Град Шабац јединствен управо по томе што је први у Србији почео да финансира реконструкцију нисконапонске мреже 2004. године. До краја 2014. године, у ту сврху уложено је око 73 милиона динара, а само од почетка ове године око пет милиона динара. Важно је да грађани знају да је нисконапонска мрежа основно средство Електропривреде Србије, и да све објекте у које Град улаже, предаје, без накнаде, Електродистрибуцији Шабац на управљање и одржавање.
Када је реч о тврдњи да у Северозападној радној зони нема довољно капацитета електричне енергије, грађани Шапца треба да знају да је ограничавајући фактор управо капацитет Трафостанице „Шабац 5“ која је у власништву Електропривреде Србије. Овим путем позивам директора Електродистрибуције Шабац да у најкраћем року покрене иницијативу за набавку и уградњу новог трафоа у Трафостаници „Шабац 5“. Да би се то што пре десило, Град Шабац је спреман да уложи део потребних средстава, иако нема никакву законску обавезу у томе. То је одговорност према грађанима.
Све обавезе према инвеститорима у области изградње електроенергетске мреже у Северозападној радној зони, Град Шабац испуњава у складу са уговорима. Само у овој години, Град Шабац, уз занемарљиво учешће Електродистрибуције Шабац, планира да изгради четири трафостанице, вредности по шест милиона динара, које ће након изградње предати на коришћење и управљање Електродистрибуцији Шабац, иако ће само део капацитета бити искоришћен за уговорне обавезе ЈП за управљање грађевинским земљиштем према инвеститорима.
Из свега наведеног може се закључити да је, по мишљењу Дејана Јовановића, директора Електродистрибуције Шабац, обавеза Града Шапца да гради трафостанице и рекоструише нисконапонску мрежу, а Електропривреди Србије преостаје само да наплаћује утрошак електричне енергије, уз обрачун свих најнеповољнијих камата.
Лепа концепција, у интересу грађана Шапца, нема шта!
Владимир Недељковић, Директор ЈП

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa