Инфо

4. јун 2015.4. јун 2015.
ФК “ДУШАН СИЛНИ“ ИЗ КАМЕНИЦЕ ОСВОЈИО ОПШТИНСКУ ЛИГУ

ШАМПИОНИ БЕЗ ТЕРЕНА

Фудбалери клуба “Душан Силни“ из Каменице освојили су овогодишње првенство у Општинској лиги Шапца-група Посавотамнава. Ова екипа остала је непоражена и након последњег кола. У походу на прво место на табели и освајању пехара није их омело ни то што у свом месту немају ни терен за тренинг. Као домаћини са противницима су се састајали на фудбалским теренима у Доњем Црниљеву и Коцељеви.
- Све је почело 1. априла 2012. године. До тада смо играли мали фудбал на турнирима под именом Душан Силни. Наставили смо да играмо у сали у Коцељеви и да се дружимо након утакмица. Тада смо се договорили да оснујемо клуб и да се такмичимо у лиги - каже Иван Мандић, један од играча и члан управе.
У ФК “Душан Силни“ веома су захвални екипи и руководству ФК “Влашића“ из Доњег Црниљева који су им несебично уступали свој терен за тренинге и утакмице. Такође напомињу да су опстали захваљујући подршци спонзора али и доброј сарадњи са локалном самоуправом и Савезом.
Већ прве сезоне након оснивања фудбалери овог клуба постигли су одличан резултат. Са освојена 54 бода заузели су друго место на табели иза Волујца. Тада је забележено 17 победа, три нерешена резултата као и два пораза уз гол разлику 60:27. У баражу за виши ранг изгубили су од “Слоге“ из Матијевца. У наредној сезони циљ да се освоји прво место је остварен али се на путу који води у виши ранг опет испречио бараж и пораз од Думаче.
- Ова сезона је завршена на најбољи могући начин и имамо обећање свих играча да ће и наредне сезоне играти. Имамо у плану и нека појачања али све зависи од финансијске ситуације - рекао је тренер овог тима Ивица Поповић.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa