Инфо

11. јун 2015.11. јун 2015.
ОДРЖАНА 32. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Одборници поред осталих, усвојили одлуку о завршном рачуну општинског буџета за 2014. и измењену и допуњену одлуку о општинској каси у текућој години. Реновирана првоусвојена Стратегија одрживог развоја општине за пет наредних година и као таква поново прихваћена. Именовани директори, Слободан Ковачевић, Центра за социјални рад у Богатићу и Матија Миловановић, Јавног предузећа Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу
Образлажући налазе ревизора, поводом усвајања завршног рачуна буџета општине Богатић за прошлу годину, на редовној седници Скупштине општине, одржаној прошлог понедељка, Ненад Бесеровац, председник општине Богатић је прихватио сугестије из извештаја овлашћених контролора буџета у коме се у завршној констатацији између осталог каже да финансијски извештаји приказују истинито и објективно, по свим материјално значајним питањима, финансијски положај општине Богатић, на дан 31. децембра 2014. године. Председник је даље констатовао да су извршени приходи и планирани расходи усклађени, а суфицит од око 65 милиона динара у прошлој години, резултат је првенствено не извршених послова на доградњи спортске хале у Богатићу и амбуланте у Дубљу, што би требало да буде урађено у овој години.
Узимајући даље учешће у раду седнице по питању предложене одлуке о првој измени и допуни одлуке о буџету општине за ову годину, председник Бесеровац је нагласио да је увећање на страни прихода резултат добре наплате пореза, на чему ће и у будуће инсистирати, будући да ни захтеви буџетских корисника нису мали, а до новца се све теже долази. На незавидну ситуацију у пољопривреди ове локалне самоуправе, од које живи више од 90 одсто житеља, посебно су указали одборници опозиције.
Кад је у питању нова одлука о Стратегији одрживог развоја, усвајајући је Ивана Ђукић је рекла да се ради о ревизији оне из 2010.-2020, будући да су и многи пројекти из исте редефинисани. Нова се односи на период 2015.-2020.
Одборници су именовали за директора у наредном четворогодишњем периоду, Слободана Ковачевића ( дипломирани економиста из Богатића), Центра за социјални рад у Богатићу и Матију Миловановића, из Клења, истог високог образовања за директора Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу оипштине Богатић. Они су се краћим обраћањем захвалили пре свега одборницима на избору уз обећање да ће још одговорније и упорније радити послове на које су именовани.
Мирослав Дабић у име одборника Српске напредне странке рекао је да они више неће гласати по било каквом питању, које се тиче отварања посебног предузећа Паркинг сервис у Богатићу. Одборници опозиције су замерили што већ постоји директор овог, званично не отвореног предузећа, који како су приметили већ прима плату из општинског буџета.
Овог пута једино није усвојен предлог одлуке о другој измени и допуни одлуке о локалним комуналним таксама, јер је резултат гласања био нерешен 11:11 уз два неопредељена одборника.
Слободан Ђурковић, директор ЈКП Богатић, кратко је упознао присутне о предложеном извештају о раду овог предузећа у протеклој години и неким изменама за 2015, наглашавајући да највише проблема имају око наплате рачуна за потрошену воду, без обзира што на разне начине покушавају да помогну грађанима око измирења ове обавезе.
У сличном тону и без дискусије прошло је образложење Матије Миловановића око извештаја о раду и финансијском пословању Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу општине Богатић у 2014.
Оба извештаја су посебно исцрпна и одборници су их без коментара усвојили.
Без много дискусије усвојен је и предлог одлуке о првој измени и допуни одлуке о извођењу хитних радова на санацији и надградњи десног насипа Дрине од Бановог Брода до Бадовинаца, на дужини од 21 километар, што припада заштитном систему Мачва, западна зона, на подручју ове општине. Проблеми око експропријације земљишта и извођења радова се успешно превазилазе и послови теку према утврђеној динамици. Овако образложење, дао је председник општине Богатић, истичући да су послови важни и велики. Ради се чак о 530 њива, мањих и већих које по истом поступку треба експроприсати, а присутно је доста имовинско-правних проблема.
При крају седнице за председника и члана комисије за давање у закуп, спровођењем поступка јавног надметања, пољопривредног земљишта у државној својини, после разрешења дужности претходних, именовани су нови људи. За председника ове комисије Драган Јосиповић, а члана Синиша Севић.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa