Инфо

27. мај 2010.27. мај 2010.
УЗРОЦИ И ПОСЛЕДИЦЕ ДОМАЋЕ ВАЛУТЕ

ДИНАР ЈЕ СЛИКА ДОМАЋЕ ПРИВРЕДЕ

Само у прошлој недељи Народна банка Србије је продала 180 милиона евра да би спречила превелике дневне флуктуације динара. Стручна јавност је подељена о томе да ли би било боље да је курс фиксни, али оно што је сигурно и у чему се сви одреда слажу динар само показује у каквом се стању налази српска привреда
Константан пад динара последњих дана забринуо је чак и вечите оптимисте. У јавности се воде широке расправе о узроцима и последицама пада домаће валуте. Распреда се нашироко о томе да ли би боље било да имамо фиксиран курс или да наставимо политику флуктуације, на основу понуде и тражње девиза. Без обзира на све врсте дилема, а није их мало, динар је верна слика домаће привреде, што је посебно дошло до изражаја у ово кризно време.
Не знам шта се догађа, али знам само једно да када динар пада, “падам“ и ја, каже Шапчанин Драган Николић. Узео сам кредит пре две године и рата ми је била испод 5.000, а сада 6.600 динара. Да не говорим о томе да ми се плата није померила. Ко ће ме убедити да је 25.000 динара било исто пре две године и сада? То је тај наш реални живот. Може да прича ко год шта хоће, могу стручњаци да анализирају колико их воља, ја знам да из дана у дан све теже живим. Исто и већина мојих пријатеља. Обични људи су заиста у незавидном положају.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa