Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
у ОШ „Јеврем ОбреновиЋ“

СвеЧана додела Вукових диплома

Велика фискултурна сала Основне школе „Јеврем Обреновић“ у недељу, 28. јуна, била је испуњена успешним, задовољним и насмејаним ђацима.
Наиме, школа је и ове године припремила свечану доделу награда ђаку генерације и носиоцима Вукове дипломе. Они су поносно представљали нашу школу и на овај начин покушавамо да им се захвалимо и наградимо их за све што су учинили. То су: Тамара Кандић, Нађа Лукић, Теодор Васиљевић, Јелена Голубовић, Катарина Тадић, Катарина Јосић, Катарина Ђокић, Катарина Станић, Катарина Радивојевић и Милица Богдановић.
Најбоља међу најбољима, ђак генерације је Тамара Кандић, ученица ВИИИ-1 одељења. Њу је Наставничко веће школе изабрало на основу примерног владања, просека 5,00 у свим разредима, али и на основу бројних учешћа на такмичењима, међу којима се посебно истичу биологија и математика. Ученица је награђена са три вредне књиге и ручним часовником.
Сви „Вуковци“ су добили од школе по две изузетно вредне књиге (Сабрана дела Јована Дучића, Боре Станковића, Историја Срба Светозара Ћоровића ...).
Посебно признање од школе и бесплатну екскурзију у осмом разреду добио је и ученик Теодор Васиљевић. Теодор је добио награду за свестрану и изразиту посвећеност у културној и јавној делатности школе од предшколског доба, па све до осмог разреда.
Ове ученике школа је наградила за вредан и предан рад у протеклим годинама, и надамо се да ће са истим ентузијазмом наставити даље школовање.
Осим „Вуковаца“, награде и похвале добили су и ученици млађих узраста. Сваки одличан ученик школе добио је похвалу за одличан успех, а ђак одељења књигу примерену његовом узрасту.
Наш млади математичар Марко Рашковић, ученик четвртог разреда, на Екипном првенству Србије у математици „Архимедес“, освојио је прво место са 100 бодова. За тај свој велики успех, Марко је награђен летовањем на Сребрном језеру.
Ученица другог разреда Теодора Јанковић освојила је прво место на Међународном такмичењу из атлетике и за тај свој успех симболично је награђена двема књигама.
Књигом су награђени и сви ученици који су учествовали на републичким такмичењима. То су: Александра Срдановић, Николина Арсеновић, Наталија Андрић, Нађа Лукић, Нина Владисављевић, Мина Лазић, Тамара Кандић, Милица Богдановић, Димитрије Костадиновић, Лука Кандић, Моника Тешић, Ана Богдановић и Вукашин Влаховић.
Колектив школе поносно истиче да је ове године додељено ученицима преко сто књига и нада се да ће се тај број временом и повећавати. Драго нам је да су и наши суграђани препознали рад, труд и залагање и поверили нам бригу о својој деци. Са задовољством истичемо да је ове школске године у нашу школу уписано 110 првака, највише у Општини Шабац. Трудићемо се да будемо још бољи и успешнији и оправдамо указано нам поверење.
С. Тошић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa