Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
ШИРЕЊЕ ПАЛЕТЕ УСЛУГА

ПЕДИЈАТРИЈСКИ ПРЕГЛЕДИ У МАЈУРУ

У здравственој амбуланти у Мајуру од недавно се обављају педијатријски прегледи деце.
Пре десетак дана почела је са радом педијатријска служба у амбуланти Дома здравља у Мајуру. Мештани највећег шабачког приградског насеља тако имају могућност да прегледе деце обаве у близини својих домова, под истим условима који постоје у самом Дому здравља.
- Секторска подјединица Дома здравља у највећем шабачком приградском насељу од пре десетак дана богатија је за рад педијатра. Идеја да ова служба почне са радом у Мајуру настала је пре неколико месеци, с обзиром да у овом насељу живи велики број младих брачних парова са малом децом. Према проценама, овде живи скоро три хиљаде деце предшколског и школског узраста, која ће сада имати лекара у својој месној заједници. Позивамо родитеље да, када за тим има потребе, лече своју децу у амбуланти у Мајуру. Услови за лечење, превентивне прегледе и вакцинацију су исти као и у амбуланти Дома здравља у Шапцу. Превентивним прегледима можемо значајно допринети бољем здравственом стању деце, како предшколаца, тако и школараца, што је и најважније, навео је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.
Прегледе деце обавља лекарка која се недавно вратила са породиљског одсуства.
- Овде ће радити др Марија Мишић, наш педијатар, која ће пружати исте услуге као и сви наши педијатри у Дому здравља. На овај начин желимо да кренемо у сусрет нашим суграђанима, смањимо њихов труд и поштедимо их доласка у Дом здравља, навела је др Биљана Вуковић, начелница Службе дечје здравствене заштите.
Улагање у побољшање здравствене заштите становништва и изједначавање услова живота у граду, приградским насељима и селима, биће приоритет у раду Градске управе и у наредном периоду, истакао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
- Педијатар који је сада ближи деци и њиховим родитељима у Мајуру доказ је да наша брига о деци није само декларативна. Мајур је једно од насеља са најмлађим становништвом и зато је овај потез руководства Дома здравља Шабац веома важан и прави је одговор на потребе наших суграђана. Добри услови за раст, развој и школовање, уз адекватну здравствену заштиту, важни су за правилан развој наше деце на целом подручју Градске управе Шапца, а наш задатак је да створимо такве услове за све. Педијатар који је сада доступнији житељима Мајура корак је у добром правцу и доказ да то и радимо, рекао је Пајић.
У рекоснтрукцију амбуланте у Мајуру, која је почела крајем прошле године, уложено је скоро три милиона динара. Служба педијатрије је последња која је отворена у овом објекту, а у наредном периоду радиће током прве смене, односно од 7 до 14 часова.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa