Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
ПРИЈЕМ ВУКОВАЦА КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

НАЈБОЉИ У ОПШТИНИ

Традиционалан пријем најбољих свршених основаца и средњошколаца у коцељевачкој општини, али и оних који су на такмичењима остварили запажене резултате, уприличен је прошлог понедељка у сали Скупштине општине.
Том приликом председник општине Душан Илинчић поручио је “вуковцима“ да су они најбоље и најперспективније што ова општина има, као и да су доказ да се упорност, марљивост и константан рад исплати. Говорећи о избору средње школе Илинчић је истакао да је коцељевачка средња школа добар избор.
- Ја сам завршио основну и средњу школу у Коцељеви и без икаквих проблема сам наставио образовање и завршио факултет и у односу на вршњаке који су школе завршили у градовима нисам имао ништа мање знања. Напротив - рекао је председник општине.
На одличним резултатима у досадашњем образовању најбољим коцељевачким ђацима честитао је и Радован Ранисављевић, начелник одељења за општу управу и јавне службе и изразио наду да ће са добрим резултатима наставити и у будућности.
За 19 “вуковаца“ из основне школе, два средњошколца и Ивана Ранковића, троструког првака државе на такмичењима машинских школа, општина је осим књига и бесплатних улазница на базен за овогодишњу сезону, организовала и једнодневну екскурзију на Златибор.
У име награђених говорила је ђак генерације у Средњој школи Данијела Поповић која се најпре захвалила наставницима и професорима основне и средње школе где су ови ученици, како је рекла, стекли образовање, али и представницима локалне самоуправе и руководству на указаној пажњи и поклонима.
- Није било тешко бити најбољи у Средњој школи. Треба да се учи свакако али је битно редовно се припремати за наставу и бити марљив и пажљив и онда све некако иде без тешкоћа. Највише ће ми недостајати разредна, разредна библиотека, друштво... све. Из ове школе носим најлепше утиске и искрено је препоручујем основцима. Она отвара врата многим факултетима и заиста је диван однос на релацији професор-ученик - изјавила је Данијела која ће своје образовање наставити на ФОН или Економском факултету.
Најбољи од најбољих у основној школи Милош Павловић жели да упише Електротехничку школу “Никола Тесла“ у Београду.
- Највише ме интересује електротехника, информационе технологије и компјутерски софтвер. Себе у будућности видим управо у пројектовању компјутерског софтвера - рекао је Милош.
О овим генерацијама професори и наставници су имали само речи хвале.
- Генерација која је завршила средњу школу је генерација која обећава, коју одликује не само добро учење већ и изузетна зрелост - истакла је професор Весна Ковачевић.
Генерацију која је завршила основну школу похвалио је наставник Добривоје Дојчиновић а дирљив и искрен говор својим ученицима одржао је наставник математике Верољуб Бабић који је рекао да је поносан што је претходних неколико година био њихов професор и водич у свет науке у који су ушли.
- Размислите шта то све фали Коцељеви и пробајте да то и направите. Можда ће бити тешко, можда ће бити препрека, али ће и задовољство бити веће ако се теже дође до њега. Можда нисте грешили када сте мислили о камионима, авионима, милионима а ја вам причао о полиномима, аксиомима, теоремама. Хвала вам што сте ме слушали и запамтите само ово: „У свако место можете да одете а само у Коцељеву и да се вратите“ - поручио је наставник математике.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa