Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
ПОДРШКА ГРАДА УСПЕШНИМ ЛОКАЛНИМ ФИРМАМА

„КАРТОНВАЛ“ ЗА ПРИМЕР

Фирму “Картонвал“, домаћег лидера у производњи валовитог картона, прошлог четвртка посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић
Компанија “Картонвал“, која се бави производњом валовитог картона за произвођаче амбалаже, основана је 1998. године. Током седамнаестогодишњег пословања компанија је постала лидер у овој области, са тржишним учешћем од преко 30 одсто на нивоу Србије. Са више од стотину запослених, “Картонвал“ има озбиљне планове и за будућност.
- Почетак пословања је протекао у веома тешким условима. Иако смо основани 1998. године, почели смо озбиљније да радимо тек годину дана после, по окончању бомбардовања. Компанија је годинама расла, а по куповини шабачке „Шећеране“ значајно смо повећали производњу. Велики део некадашњих радника „Шећеране“ смо обучили за нове послове а истовремено запослили и велики број нових људи, који доприносе нашем успеху. Прошла година је била рекордна, а првих шест месеци ове године указују да ће ова бити још боља. Недавно смо, због обима посла, организовали рад у три смене и запослили нове раднике, тако да сада укупно имамо око 150 радно ангажованих особа у колективу, рекао је Зоран Петковић, директор предузећа “Картонвал“.
Консултације са успешним привредницима и уважавање њихових примедби модел су по ком треба да ради свака локална самоуправа која жели да повећа запосленост на својој територији, истакао је приликом посете “Картонвалу“ градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Он је додао да ово предузеће може да послужи као узор многим привредним субјектима и нагласио да захваљујући посредовању града већ постоје предузећа из иностранства која ће сарађивати са овом фирмом.
- Овакве фирме, у којима се повећава број запослених и где се запошљава све више радника, веома су значајне за град Шабац. Драго ми је да је власник фабрике прихватио нашу иницијативу за разговорима са успешним привредницима, са идејом како да поправимо привредни амбијент у граду. Пре месец дана смо у „Картонвал“ доводили једну италијанску делегацију, која је изразила спремност да сарађује са овом фирмом, јер се бави продајом свежег воћа и поврћа, за шта им је потребна картонска амбалажа. Овде су нашли све што им треба, а очекујем да и у будућности буде што више контаката, јер је то суштина наше сарадње. Простор у ком се „Картонвал“ налази, са површином од око 150 хектара, пружа могућност за долазак нових инвеститора који би сарађивали са овом, али и другим шабачким фирмама, рекао је Зеленовић.
Директор “Картонвала“ истиче да ово предузеће има добру сарадњу са градом, и да им је једина жеља долазак нових инвеститора, од којих ће неки у будућности бити њихови комитенти.
- За досадашњу сарадњу имам само речи похвале. Нама би значило када би у Шабац долазили нови инвеститори, јер пословање нових привредних субјеката представљају шансу и за нас, односно повећава се могућност да ће неко од њих бити наш пословни партнер у будућности, навео је Петковић.
Градоначелник Шапца истакао је да је обавеза града да помаже домаћим компанијама које у условима тешке економске кризе послују успешно. Савети ових привредника су више него добродошли, нагласио је Зеленовић и додао да ће се консултације са успешним предузетницима наставити и у наредном периоду
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa