Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
У СЛУЖБИ НАУКЕ

СКУП ПЕДИЈАТАРА У ШАПЦУ

Седми састанак Педијатријске секције Српског лекарског друштва ове године, организован је у Шапцу, „граду првина“, како је истакао заменик градоначелника Шапца Немања Пајић:
- Онима који су први пут у Шапцу, хоћу да кажем да долазе у град богате културе и традиције. Поносни смо на прву жену лекара, др Драгу Љочић, прва болница и прва апотека биле су у Шапцу. На правом сте месту. Ми Вам поверавамо оно што нам је најдрагоценије, нашу децу, и желимо Вам пуно успеха у раду.
Трећем скупу Педијатријске секције у Шапцу, присуствовао је велики број стручњака из Србије и Републике Српске, у размени знања и искуства, а у циљу унапређења квалитета рада са најмлађима.
- Медицина је крајње озбиљна наука. Када је у питању педијатрија, из дана дан долазимо до нових сазнања и трудимо се, да у оквиру наших састанака, педијатре информишемо о новинама зарад помоћи нашој деци, истакао је др Недељко Радловић, педијатар и председник Педијатријске секције СЛД.
Било је речи о негативном утицају компјутерских игрица које се, према речима др Радловића “афирмишу последњих година и промовишу из одређених разлога, а имају негативан утицај на психоемотивни и социјални развој деце“. Дискутовало се о епилептичким нападима, значају правилне исхране за децу најмлађег узраста, и ретким, озбиљним срчаним манама.
- Ово је велики успех за нашу Педијатрију, трудићемо се да увек дочекамо струку и науку у наш град, др Снежана Бојанић из Дома здравља.
Не можемо да изоставити плес Таре Цветковић, мале балерине, која је отворила састанак, а која ће, верујемо, једног дана бити понос нашег града.

М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa