Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
ДОДЕЉЕНЕ „ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ“

ПОНОС ГРАДА

Поштујући вишегодишњу традицију град Шабац и ове године на Видовдан наградио је најуспешније ученике основних и средњих школа и њихове наставнике за постигнуте значајне резултате на такмичењима организованим од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у школској 2014/2015. години
Под мотом „Град Шабац поносан на вас“ у недељу, 28. јуна, додељене су „Видовданске награде“. У препуној сали Шабачког позоришта градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изразио је своје задовољство успехом шабачких ученика потврдивши самим тим да се више учи и ради.
- Заједно са вама навијам за бољи Шабац, Шабац младих, Шабац паметних, за Шабац који негује праве вредности. Ми данас награђујемо најбоље ученике, најбоље међу вама, најбоље у Шапцу. Оне који су победили на такмичењима, који су пронели и носили име Шапца, али се првенствено борили за себе, за срећнију и успешнију будућност. Међу вама су будући управљачи овог града. Можда ће међу вама бити и оних који ће водити Србију. У сваком случају људи који ће унапредити живот, који ће се потрудити да свако у свом домену стваралаштва уради најбоље и остави озбиљан и трајан траг иза себе. Зато ми промовишемо праве вредности. Зато ја ценим и поштујем ваш рад и ваш труд. Град Шабац ће у будућности наставити да ради тако. Поред тога што награђујемо најуспешније ученике, наставнике и све оне који су помогли у њиховом развоју и раду, ми ћемо се трудити да кроз кампове и неке нове начине, формалног и неформалног образовања, подстакнемо да што више деце крене истим путем којим сте ви сад кренули. Сигуран сам да можемо заједно да успемо у томе и заиста ћу се трудити да се то деси у будућности. Научни кампови, математички, филолошки, једно место на коме ће Шабац дати прилику свим младима да се даље образују и раде. Позивамо да заједно учествујемо у томе, да заједно радимо на томе и онда успоставимо вредности у друштву које су у овом тренутку пољуљане, а које, сигуран сам, сви ми овде заједнички негујемо. Поштено образовање, вредан и посвећен рад, уложен труд, на крају дају резултате. То ћемо вечерас наградити заједно. Заиста сам срећан што вас је оволико данас у овој сали. То значи да смо на правом путу. Хвала вам - рекао је градоначелник.
Свечаност приређену у част најбољих, највреднијих шабачких ђака, отворили су предшколци Вртића „Бубамара“ извођењем представе „Мали Париз“. Ученици Музичке школе „Михаило Вукдраговић“, Алекса Шарчевић, у класи проф. Станислава Станојевића, и Драгослав Васиљевић, у класи проф. Катје Пуповац, показали су због чега је њихова школа међу водећима када су у питању републичке награде, извођењем Фигуередове нумере „Лос цаујаритос“ на гитари и „Шпанске свите“, пети став, Исака Албениза, на хармоници.
Ове године 207 ученика и 95 наставника примило је заслужене награде. Од тога награђено је 112 основаца и 50 наставника и 95 средњошколаца и 45 професора. Укупан износ наградног фонда за ученике основних школа и наставике износио је 655.000 динара, а за средњошколце и професоре 698.400 динара.
- Драго ми је зато што неко цени наш труд и труди се да нас награди за наше успехе. Наставница Јелена Јовановић ми је доста помогла у свему. Добро сам одрадила и завршни испит тако да се надам да ћу уписати друштвено-језички смер у Шабачкој гимназији - рекла је Катарина Нинковић, ученица осмог разреда ОШ „Лаза К. Лазаревић“ која је освојила треће место на Републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“.
Међу награђенима била је Мина Васић из Мајура која је ове године на Републичком фестивалу музичких школа у Неготину освојила треће место.
- Задовољна сам постигнутим мада је мало фалило за друго место. Пошто је то за мене било прво велико такмичење задовољна сам успехом. Сама ова награда од стране града представља подстрек за даљи рад - рекла је Мина Васић, ученица у класи проф. Небојше Влаисављевића на одсеку виолине у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“ у којој ће од септембра наставити школовање као средњошколка.
Укупан износ намењен награђенима у шабачким основним и средњим школама у школској 2014/2015. години износио је 1.353.400 динара. Награде за ученике биле су у распону од 2.000 до 10.000 динара.
За најуспешније ђаке и студенте, подстицај талентованим ученицима и усавршавање наставника ради квалитетније наставе, град Шабац је у овој години издвојио 8,1 милион динара. За стипендирање тринаест студената опредељено је 2,5 милиона динара, трошкове такмичења четири милиона, а куповину књига за 137 „Вуковаца“ 185.500 динара. За награду „Ђак генерације“ намењено је укупно 64.000 динара, у појединачном износу од 8.000 динара.

О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa