Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.
У ПРИВАТНОЈ ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ „ЈОЦА“ ПРОТЕКЛОГ ПЕРИОДА РЕАЛИЗОВАНЕ

ЗАНИМЉИВЕ ЛЕТЊЕ АКТИВНОСТИ

За малишане Приватне предшколске установе „Јоца“ из Шапца протекли период био је испуњен разним занимљивим активностима. Недавна посета Дому извиђача била је и едукативног карактера јер су се деца упознала са значајем и радом ове организације која се бави чувањем природе и њених богатстава.
- Деца су научила које су категорије извиђача, како изгледа униформа и марама једног извиђача, амблем одреда и др. Заједно су обишли Дом извиђача, боравили у шаторима, играли извиђачке игре и учили да заставицама које служе за сигнализацију покажу прво слово свога имена. За крај дружења, извиђачи су поклонили деци сликовнице и амблеме, са извиђачким мотивима. Уз извиђачки поздрав „З-Д-Р-А-В-О“, поздравили смо се са нашим домаћинима и обећали нов сусрет, ускоро ““ рекла је главна васпитачица Оливера Асонитис.
Ништа мање занимљиво није било ни прошлог четвртка када су деци у посети били волонтери Црвеног крста Шабац Владимир Бојчић и Јелена Тинтор. У двочасовном дружењу малишани су сазнали како је настао Црвени крст, која је његова улога и значај, шта значи бити волонтер Црвеног крста, као и о најзначајнијим акцијама.
- У другом делу, разговарало се са децом о значају прве помоћи и различитим незгодама до којих може доћи у њиховом узрасту. Деца су добила одговоре на питања - како помоћи себи и другима при повредама док до њих не стигне стручна помоћ. Најзанимљивији део овог предавања је било демонстрирање помоћи повређеноме, где су деца имала улогу онога који је повређен, као и онога који пружа прву помоћ ““ истакла је Оливера не мање задовољна реализованим активностима које су деци пружиле много више од обичног дружења.

О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa