Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.

КАРАВАН ЗДРАВЉА У ДРЕНОВЦУ

Акција „ Караван здравља“ у организацији шабачког Дома здравља, организована је прошлог уторка у Дреновцу, за мештане овог села и суседних Шеварица. Житељи ових мачванских села имали су прилику да измере крвни притисак и шећер у крви и на тај начин провере своје опште здравствено стање, обаве офталмолошки преглед, а жене и гинеколошки преглед.
Слично као и у осталим селима, мештани који су данас дошли на преглед у Дреновцу, код лекара иду само када им је здравље већ нарушено. Обавезе на селу не остављају слободног времена, па тако „Караван здравља“ за све њих представља право олакшање.
Поред мерења крвног притиска и шећера у крви, прегледа лекара опште медицине, на услузи је био и гинеколог Дома здравља, као и офтамолошка ординација ПЊЛ. Ово је осмо место у којем је житељима шабачких села омогућен овакав здравствени преглед, што и јесте циљ Града Шапца ““ подједнак квалитет услуга у свим срединама.
Превентивни прегледи, најважнији су за рано откривање болести и уколико се обаве на време, многе последице могу бити спречене. Акција „Караван здравља“ биће настављена у селима, а директор Дома здравља Мирослав Поповић најављује и нову ““ у граду.
Осим за мештане Дреновца у којем лекар ради понедељком, средом и петком, на прегледу су били и житељи Шеварица, где лекар ради уторком и четвртком.
( Извор РТВ Шабац)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa