Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
У ТОКУ ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА 46. МЕЂУНАРОДНИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ЈАРАК ““ ШАБАЦ

АВГУСТОВСКИ СПЕКТАКЛ

Традиционално, као и сваке године прве недеље у месецу августу, одржаће се Међународни пливачки маратон Јарак ““ Шабац. По четрдесет шести пут познати Шабачки маратон у дужини од 19 километара окупиће пливаче из преко десет земаља.
- Према досадашњим пријавама и заинтересованости најавили су нам долазак пливачи из Америке, Бразила, а вероватно ће нам, и то по први пут, доћи две младе пливачице из Индије. По правилима и пропозицијама Пливачког савеза Србије пријавни рок затвара се 25. јула. Не очекујемо веће присуство домаћих пливача зато што их нема на овој дужој деоници, а и због тога што је дан пре у суботу и маратон на Тиси у Бечеју. Истог дана, на Илиндан, када је наш маратон одржава се и маратон у Чачку на Морави. Оба се бодују. Календар маратона се сваке године шири и згуснут је ““ рекао је Војислав Мијић, директор Шабачког маратона.
Укупан наградни фонд у износу од 3.600 евра биће равномерно распоређен на мушку и женску конкуренцију и то за прво место 1.000, друго 500 и треће 300 евра.
- Доделићемо и новчане награде у генералном пласману по временима за три првопласирана домаћа такмичара у износима од 300, 200 и 100 евра - додао је Мијић.
Ни ове године неће изостати разноврстан пропратни програм. Дан уочи маратона организоваће се „Бубијада“ и такмичење за најбољи рибљи котлић. У ишчекивању маратонаца у недељу ће се реализовати кајакашке трке, бич волеј, Стреличарски куп, Првенство Србије у рвању у песку, Мини маратон од старог моста па до градске плаже и још много других атракција.
- Пливачи ће бити традиционално представљени грађанима у суботу у 20.30 часова на Градској плажи, а имаће и пријем код градоначелника Сремске Митровице у суботу у 13 часова. Старт маратона је у недељу, 2. августа, у 11 часова у Јарку. Прве пливаче очекујемо око 13.30 на циљу у Шапцу. Ове године по рангираности пливача маратонаца Шабачки маратон ће бити на високом месту у свету. Испред њега, по рангу квалитета, биће само Светско првенство у Казану и два Светска купа „ГРАНД ПРИДж“ и на 10 километара.
Пријаве за 46. Међународни пливачки маратон Јарак ““ Шабац слати на имејл адресу: сабацкимаратонЖгмаил.цом или тел/факс: 015 335 935. Заинтересовани се могу обавестити и позивом на број телефона 063 74 66 367. Пријава возача чамаца је у просторијама Туристичке организације града Шапца, а све потребне информације могу се добити и на телефоне 015 347 384 и 064 35 777 59.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa