Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
Припреме Шабачких ученика за Српску физичку олимпијаду

НАША НАЈБОЉА ДЕЦА

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је прошшлог петка ученике у ОШ „Николај Велимировић“ који вредно вежбају физику и припремају се за Српску физичку олимпијаду. Ђаке за највеће такмичење физичара основних школа у Србији припрема професор Горан Станојевић из школе физике „Фотон“ из Шапца. Град Шабац у сарадњи са школом „Фотон“ организује припреме ученика за Српску физичку олимпијаду и изборно такмичење. На Српској физичкој олимпијади, у септембру, биће изабрана екипа која ће представљати Србију на Интернационалној научној олимијади у Јужној Кореји.
На престижно такмичење пласирали су се: седмак Душан Мишковић и осмаци: Александар Станојчић, Марија Ђорђевић, Михаило Радојевиић, Веселин Исаиловић и Немања Савестки, сви ученици ОШ „Николај Велимировић“ из Шапца. Како кажу ови вредни ђаци, иако је распуст у пуном јеку и даље су мотивисани да уче и долазе на часове.
Према речима професора, на државном такмичењу из физике за основне школе, чак шест ученика из Шапца пласирало се на Српску физичку олимпијаду.
- Ово су основци који тренутно раде задатке из физике за средњу школу. Надамо се да ће након Српске физичке олимпијаде неколико њих бранити боје Србије на Интернационалној научној олимпијади. Имали смо позиве од ученика из неколико градова Србије, заинтерсованих да дођу у Шабац и спремају се и уче са нама. Пример за то је ученица из Бора, која ће са нама бити током јула, рекао је Станојевић.
Град Шабац је један од ретких који последњих година има четири или више представника на Српској физичкој оилимпијади. Захваљујући помоћи Града, прошле године су две ученице из Шапца опутовале на научну олимпијаду у Аргентину. Како је истакао градоначеник, Град ће увек помагати успешној и вредној деци.
- Ово су наша најбоља деца и улагање у њихово образовање је најисплативије. То је инвестиција у будућност, а радујем се што ће током лета много деце додатна знања стећи и на Математичком кампу. Град ће наставити да помаже успешним ђацима, рекао је градоначелник Зеленовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa