Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.
ШАБАЧКА “ПРОТЕИНКА“ ДОБИЛА НОВЕ ВЛАСНИКЕ

ПОВЕЋАТИ ОБИМ ПРОИЗВОДЊЕ

“Протеинку“ је, од предузећа “Картонвал“, купила компанија “Ројал де Хој“ из Холандије. Вредност инвестиције холандских привредника износи шест милиона евра, а ново руководство, у складу са пословном стратегијом, у наредном периоду планира повећање производње и запошљавање нових радника
Компанија “Ројал де Хој“, нови је власник шабачке “Протеинке“. Холандска фирма основана је 1911. године, а данас запошљава више од 3.000 радника у 50 држава. Ово предузеће представља глобалног лидера у производњи сточне хране, а и са “Протеинком“ имају озбиљне планове.
- Присутни смо у Европи, Јужној Америци и Африци. За фабрику у Шапцу планирамо брзо инвестирање у постојеће капацитете. Циљ нам је да повећамо производњу, што значи повећање капацитета у фабрици, а не искључујемо могућност куповине сличних предузећа на другим локацијама у Србији, рекао је Кун де Хој, сувласник компаније.
Холандски привредници преузели су “Протеинку“ за шест милиона евра, а у наредних годину дана планирају значајно повећање производње и броја радника.
- Планирамо проширење производње у значајном обиму. Циљ нам је да у почетку сачувамо сва радна места, а да онда и повећамо број запослених. Улазак овако озбиљног инвеститора гарантује и његов дужи останак на тржишту и наставак улагања у ову област. Почетно инвестирање од шест милиона евра је само први корак, јер планирамо да наставимо са улагањем, навео је нови директор „Протенике“ Небојша Чипчија.
Наставак успешног пословања “Протеинке“ важан је и за град Шабац, који ће се трудити да помаже успешним привредним субјектима, истакао је градоначелник Небојша Зеленовић, који је присуствовао прошлонедељном састанку.
- Ово је веома важан догађај, не само за раднике „Протеинке“, већ и за читав крај. Ми се трудимо да Шабац представимо као иделно место за развој пољопривреде. Наша жеља је да унапредимо комуникацију између произвођача и фармера, а ми смо ту да им помогнемо на сваки начин. Веома је добро за град да је холандска компанија, други највећи светски произвођач сточне хране, одлучила да инвестира у Шабац. Надам се да ће се охрабрујуће речи о повећању производње и бољем положају пољопривредних произвођача реализовати у будућности, истакао је Зеленовић.
Шабачка “Протеинка“ послује од 1965. године. Фирма тренутно запошљава 90-так радника, а капацитети фабрике износи 25 тона сточне хране на сат. Сарађује са више од 20 дистрибутера сточне хране и налази се међу десет највећих српских фирми у овој области.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa