Инфо

23. јул 2015.23. јул 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА ИНИЦИЈАТИВЕ СЕЛО ““ ГРАД

КАТАСТРОФАЛНЕ ПОСЛЕДИЦЕ

Иницијатива Село ““ град, одржала је у понедељак конференцију за медије на којој је тема била суша која је погодила Србију, а самим тим и Шабац. Драган Станковић, пољопривредник из Змињака и одборник у Скупштини града Шапца сматра да су временске прилике такве да се може говорити о ванредном стању и да би држава морала нешто да предузме.
-Имали смо сушу 2012. године, 2013. је било око 50 одсто рода, а 2014. поплаве и неквалитетан кукуруз и сточну храну. Мислим да ће ова година бити једна од најгорих. На многим парцелама неће имати шта да се бере од јесењих култура. Сматрамо да држава не предузима ништа да би ублажила катастрофално стање. Важније им је да се грађани Београда и других градова расхладе, него у каквом су стању усеви. Цена хране скаче, а стоке пада, док држава и даље увози, рекао је Станковић.
Том приликом, Станковић је навео и неке од мера којима би држава могла да помогне пољопривредним произвођачима. Рекао је да се пољопривреедницима дугују велика средства и да би им много значило када би име биле исплаћене субвенције са којима се касни и до годину дана. Подсетио је да је у претходне три године пракса била да се субвенције за тов јунади исплаћују када се телад купе, а да сада тек када се она предају.
Станковић страхује да ће доћи до великог покоља стоке, које ни онако нема довољно. Истакао је да ће као одборник реаговати и разговарати са представницима дирекције за пољопривреду колико град може да уложи у санирање последица.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa