Инфо

13. август 2015.13. авг 2015.
РЕКОНСТРУКЦИЈА ГРАДСКОГ ТРГА ИДЕ ПО ПЛАНУ

ТРГ У СЕПТЕМБРУ У ПУНОМ СЈАЈУ

Реконструкција Трга шабачких жртава одвија се планираном динамиком, те надлежни очекују да читав посао буде окончан до 15. септембра, како је и најављено
Трг шабачких жртава биће реконструисан половином септембра. Упркос високим температурама, које су у мањој мери утицале на нешто спорији темпо радова, надлежни тврде да ће читав посао бити окончан у предвиђеном року.
- У непосредној близини тржног центра „Кифла“ и хотела „Слобода“ постављен је штампани бетон, а на тај начин крећемо у радове правом динамиком. Нисам у потпуности задовољан брзином којом је до сада рађена реконструкција, али за то не могу да кривим извођаче радова, јер је ово веома комплексан посао који садржи доста детаља. На градском тргу треба да поставимо урбани мобилијар, фонтану, чесму, дигитални сат, припремимо зелене површине, а све то захтева доста времена. Убеђен сам да ће сви радови на Тргу шабачких жртава бити готови до 15. септембра, како је предвиђено. Уговорили смо и набавку фонтане која ће такође бити постављена до тада. Надам се да ће на задовољство свих грађана Шапца трг бити у пуном сјају половином септембра, рекао је Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
Градилиште је прошле недеље посетио и градоначелник Небојша Зеленовић, који је истакао да ће Трг шабачких жртава бити простор за понос свих грађана Шапца. Он је додао да је град водио рачуна о цени реконструкције, која је, према његовим речима, најповољнија могућа.
- У планираном року добићемо трг који сви очекујемо дуже од 30 година. Овај трг је могао да кошта два и по, али и 12 милиона евра, јер су такви били прорачуни. Ми смо за реконструкцију Трга шабачких жртава издвојили 500. 000 евра, јер смо водили рачуна о буџету града. Трдимо се да уштедимо сваки динар, јер је тешко време и новца има мало. Као што имамо најјефтинији и најбрже изграђени градски базен у Србији, тако ћемО имати и најјефтинији и најфункциналнији градски трг у држави. Заједно можемо све да урадимо, потребно је само да постоји добра комуникација и добра воља, рекао је градоначелник Шапца.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa