Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
НАСТАВЉЕНЕ ПОСЕТЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА УСПЕШНИМ ФИРМАМА

ГРАД НА УСЛУЗИ ПРИВРЕДНИЦИМА

Разговори градоначелника Шапца са успешним привредницима настављени су и прошле недеље
Предузеће „Еликсир Натура“ пре пет година почело је производњу газираних и негазираних сокова. За врло кратак рок, ова фирма је успела да пласира своју робу на рафове многих трговинских ланаца, и да значајно повећа обим производње.
- Тренутно запошљавамо 30 радника. Капацитет фабрике на годишњем нивоу износи око 40 милиона литара освежавајућих напитака. Имамо неколико брендова које производимо, а један део пласирамо као робне марке за велике трговинске ланце. Наша роба се пласира широм Србије, а извозимо у Македонију, Босну и Црну Гору. Опредељење фирме је да производи робу која је ценовно прихватљива најширој категорији потрошача, рекао је Михајло Пауновић, генерални директор предузећа.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је приликом посете овој фирми да је град спреман да учини све што је у његовој моћи како би ово, али и друга шабачка предузећа, пословала што успешније.
- Посетио сам фирму која важи за шабачку „Кока колу“. Ова фирма производи освежавајуће напитке који су познати на широком тржишту, и ми треба да будемо поносни што је то баш шабачка фирма. Оваква предузећа, односно мале и средње фирме, су покретач развоја града, са тендецијом сталног развоја, нагласио је Зеленовић.
Током прошле недеље градоначелник Шапца разговао је и са власником фирме „Фаворит“. Ово предузеће се бави производњом опреме за купатила: када, тушева и кабина.
- Наши купци се налазе у земљама бивше Југославије, Мађарске и Албаније, а од недавно извозимо и на афричко тржиште. Током година трудили смо се да квалитетом и ценом задржимо пажњу купаца на нашим производима. У данашењем времену, када је све глобализовано, већина фирми има потешкоћу како и где пласирати своје производе и доћи до купца, рекао је власник фирме Златко Павловић.
Град мора да води рачуна и о пословним интересима малих, породичних фирми, нагласио је градоначелник Шапца у разговору са власником предузећа „Фаворит“.
- Много је мањих, породичних фирми у граду, за које Шапчани не знају да постоје, а оне заправо чине душу Шапца, његовог трговачког и привредног духа. Сигуран сам да у разговору између представника Града Шапца и привредника могу да се роде добре идеје за унапређење пословања. Наш задатак је да са предузетницима разговарамо и помогнемо им да нађу нова тржишта и нове партнере, рекао је Зеленовић.
Искуства домаћих предузећа која послују у Шапцу драгоцена су за унапређење привреде, а град је спреман да помогне њихов даљи развој, порука је градоначелника Шапца након разговора са привредницима.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa