Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
НАСТАВАК АКЦИЈЕ „КАРАВАН ЗДРАВЉА“

ПРЕГЛЕДИ У КРИВАЈИ

Могућност да бесплатно провере здравствено стање прошлог петка имали су житељи Криваје
Слика која прати акцију Дома здравља у Шапцу, „Караван здравља“, још једном је виђена, овај пут у Криваји. Велико интересовање грађана и стручан рад медицинског особља, обележили су и ову акцију. Као и у претходним одласцима на сеоско подручје, мештанима поцерског села на располагању су били лекари опште праксе, гинеколог и офтамолог фирме „ПЊЛ“.
- Мештани наших села нажалост често немају ни времена ни средстава за превентивне прегледе. Посете лекара који долазе у њихове амбуланте су веома добра прилика да они провере своје стање, а у досадашњим акцијама ову могућност искористило је више од 400 људи, навела је Наташа Радовановић, члан Градског већа.
Захваљујући акцији „Караван здравља“, многи, махом старији житељи шабачких села, открили су да имају одређене здравствене тегобе.
- Превентивни прегледи су немерљиво значајни. У једној од акција, где је прегледано 60 особа, установили смо да 19 особа има проблема са високим крвним притиском, док је код 27 људи откривен повећан ниво шећера у крви. То су све новооткривене болести, што недвосмислено указује на значај превентивних прегледа, јер су, на жалост, наши људи навикли да оду код лекара када је болест већ у поодмаклој фази, навела је Мирјана Илић, помоћник главне сестре Дома здравља Шабац.
Подржавајући акцију Дома здравља град Шабац утиче на квалитетније услове живота на селу, посебно у домену примарне здравствене заштите, навели су представници организатора.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa