Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
ЗАВРШЕНЕ ДЕСЕТЕ СЕОСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

ЈЕВРЕМОВЧАНИ НАЈБОЉИ

Победници јубиларних Сеоских олипмијских игара су представници Месне заједнице Јевремовац, који су у фото финишу обезбедили тријумф
Драмског расплета финала Сеоских олимпијских игара, одржаних током протеклог викенда у Криваји, не би се постидели ни Сем Мендиз и Мартин Лучано Скорсезе. У смирај такмичарских наступа представници Јевремовца и Мачванског Причиновића имали су по 66 бодова, после два дана надметања. Титула ове године ипак одлази на Бећино брдо, јер су Јевремовчани имали више освојених првих места. Трећа позиција припала је такмичарима из Петловаче, док су Мајурци, фаворити из сенке, заузели четврто место. Представници домаћина, месне заједнице Криваја, дали су све од себе да такмичења протекну у најбољем могућем реду.
- Није било лако али смо успели. У организацији игара учествовали су сви чланови Савета месне заједнице, а велику захвалност дугујемо младима из нашег села, који су доста тога урадили по питању уређења спортских терена. Много су нам помогли и запослени у Основној школи „Доситеј Обрадовић“. Ове године смо организовали Сеоске олимпијске игре, а за следећу планирамо оснивање фудбалског клуба у нашем селу, рекао је председник Савета месне заједнице Криваја Драгутин Ђукановић.
На овогодишњим играма учествовало је више од 1. 400 такмичара из 32 сеоске месне заједнице. Ова манифестација промовише масовни спорт, и због тога ће и у будућности имати подршку града, рекао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
- Број учесника показује да град има шта да подржи. Подржавамо младе људе који су током протеклог викенда били у Криваји. Ово је један од програма Градске управе, којим промовишемо масовни спорт. Осим такмичарског дела, веома нам је драго да се млади на овој манифестацији упознају и друже. Због свега тога, Сеоске олимпијске игре ће и наредних година имати подршку града Шапца, рекао је Пајић.
У отварању јубиларних Сеоских олимпијских игара учествовали су успешни шабачки атлетичари Нађа и Немања Церовац, док је признања најбољима уручио председник Организационог одбора Сретен Радовановић.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa