Инфо

27. август 2015.27. авг 2015.
У ОШ “МИЋА СТАНОЈЛОВИЋ“ У КОЦЕЉЕВИ ЗНАТНО МАЊИ БРОЈ ЂАКА ПРВАКА

ТРИ ОДЕЉЕЊА МАЊЕ

У уторак је у школске клупе у коцељевачком крају први пут село 89 ђака првака што је за 35 мање него лане. Већ годинама у назад у овој школи бележе пад првака али је смањење ове године драстичније. Највише ђака, њих 42, је уписано у матичној школи у Коцељеви. Школа у Драгињу богатија је за 16 ученика, у Доњем Црниљеву за десет док је у Брдарици два првака мање. Школе у Свилеуви, Каменици и Љутицама имају укупно девет нових ученика а у школске клупе у Баталагама, Градојевићу, Ћуковинама и Зуквама први пут сео је по један ђак.
У пет осморазредних и десет четвороразредних школа у коцељевачкој општини наставу похађа око хиљаду педесет ученика од првог до осмог разреда.
- Ученици су у новој школској години распоређени у 66 одељења што је за три мање него у прошлој години. По једно одељење мање је у школама у Ћуковинама, Драгињу и Коцељеви - рекао је директор ове образовне установе Павле Алексић и истакао да је ОШ “Мића Станојловић“ спремно дочекала нову школску годину.
- Припремљеност свих објеката је добра. Немамо вишка запослених али је број радника смањен услед одласка у пензију. Већина уџбеника који су изашли из штампе је стигла до школе док ће остатак бити дистрибуиран ученицима ових дана. 182 ученика су конкурисала за бесплатне уџбенике и сви су прошли на конкурсу, тако да ће књиге и њима бити достављене - изјавио је Алексић.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa