Инфо

3. септембар 2015.3. сеп 2015.
КОЊИЧКИ СПОРТ

У ЧАСТ ОПШТИНЕ

У суботу, на Хиподрому, у Богатићу биће одржано четврто овогодишње коњичко такмичење. По службеним пропозицијама биће одржано пет галопских надметања од којих једно где ће галопска грла трчати упрегнута у сулке .
Централни догађај дана је, традиционална трка за пехар општине Богатић, на деоници од 2.400 метара. Иначе, прошле године у тој трци, победило је грло Илије Тадића, Алимпије. Тај ждребац је зобнатички одгој, а када помињемо Зобнатицу, треба истаћи да ће после паузе од девет година, у недељу, бити одржан први такмичарски дан у Бачкој Тополи.
Како је било речи на скупштини Коњичког савеза Србије, одржаној у Шапцу, у мају - да ће ове године бити једно такмичење на том Хиподрому, а у наредној години биће обновљене „Зобнатичке коњичке игре“. Како стоји у пропозицијама тог такмичарског састанка главни догађај дана биће надметање галопера под називом „Меморијал Принца Павла“ Уз пет галопских трка, биће одржано и две касачка надметања где су уписана најбржа грла у Србији, са временима испод један са шеснаест . Иначе, у недељу и Хиподром у Београду, одржава такмичарски дан а да ли ће га бити зависи од уписа и стварног старта уписаних грла. Једно је сигурно, заљубљеници у тај спорт - имају богат викенд испред себе па се могу определити за Богатић, Бачку Тополу, или Београд.
Б.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa