Инфо

3. септембар 2015.3. сеп 2015.
„ШКОЛА БОКСА“ ЉУБЕ МАРЈАНОВИЋА ИМА СВЕ ВИШЕ ПОЛАЗНИКА

ШАМПИОНСКИ ТЕМПО

Један од најбољих српских боксера задовољан је почетком рада „Школе бокса“, као и интересовањем рекреативаца за тренинге племените вештине
У бокс сали на Старом граду сваког понедељка, среде и петка иста прича. У преподневним и вечерњим терминима под командом некадашњег капитена бокс репрезентације Србије Љубе Марјановића тренирају деца и рекреативци. Идеју коју је дуго гајио, успео је да реализује почетком августа, када је почела са радом „Школа бокса“. Најмлађи полазници, ученици основних школа који се упознају са тајнама племените вештине, не плаћају обуку, а на тренинге долазе и рекреативци.
- За сада сам презадовољан. „Школа бокса“ почела је пре два месеца, а упркос летњем распусту и великим врућинама, интересовање деце за бокс тренинге и током протеклог периода било је веома велико. Планирам да са децом која су већ почела да тренирају посетим све основне школе како би и другим ђацима представили „Школу бокса“ у којој могу бесплатно да тренирају. Циљ нам је да покажемо деци да бокс није туча, већ спорт који доприноси правилном развоју. Овом акцијом покушаћу и да омасовим бокс у Шапцу, што је један од дугорочних циљева. Ако из те масовности неко од деце буде почео да се бави такмичарским боксом, биће то потврда успеха. Поред тренинга са најмлађима, радим и са рекреативцима. Тренутно, 15-так људи долази на рекреативне тренинге бокса. Заједно тренирамо, група је веома добра, а и после тренинга се дружимо. Међу рекреативцима има људи који покушавају да ми помогну, те се надам да ћу уз њихову, и подршку града, успети да направим „Школу бокса“ на врхунском нивоу, каже прослављени репрезентативац Србије.
После напорног пословног дана рекреативни тренинзи бокса помажу Велисаву Игњатовићу да се опусти. Бивши спортиста цени напоре Љубе Марјановића да популарише племениту вештину, а спреман је и да му помогне како би што већи број деце и рекреативаца почео са тренинзима.
- Бокс није агресија нити силеџијски спорт. Као некадашњи спортиста могу да тврдим да бокс доста доприноси развоју психо-физичких способности. Због тога се трудим да помогнем Љуби у његовој „Школи бокса“, јер бокс може да допринесе правилном развоју деце. Родитељи морају да знају да децу не шаљу на тучу, већ на тренинге једног изузетног спорта, који јача физичку и менталну снагу, и веома добро утиче на самопоуздање. За разлику од неких боксера који су често представљали негативну рекламу за овај спорт, Љуба Марјановић се труди да прикаже најбоље ствари бокса. Изузетан начин рада и посвећеност тренинзима коју он демонстрира су одлична препорука, каже Игњатовић.
Паузу између два семестра на факултету Никола Станковић провео је у Шапцу. У спремању испита му помаже физичка активност, а овог лета београдски простор за тренинг заменио је салом на Старом граду. Утисци које одавде носи у престоницу су веома позитивни.
- Иако се и у Београду рекреативно бавим боксом, први тренинг код Љубе сам једва издржао. Вежбе су веома занимљиве, а радимо онолико колико можемо. Љуба нас мотивише да радимо више, и у томе и успева. Добра ствар је и цена тренинга, која је овде доста јефтинија у односу на Београд, а и услови су веома добри. Сала је идеална, справе такође, а после тренинга можемо да се истуширамо. Људи који чине групу су такође изузетни, каже Станковић.
Тренинзи у „Школи бокса“ обаљају се три пута недељно. За ученике су бесплатни, док рекреативци месечно плаћају 1.500 динара. Поред тога, у понуди су и индивидуални тренинзи.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa