Инфо

17. јун 2010.17. јун 2010.
ПРИВАТИЗАЦИЈИ НЕКИХ “ЗОРКИНИХ“ ДРУШТАВА НЕ НАЗИРЕ СЕ КРАЈ

РАДНИЦИ БИРАЈУ МАЊЕ ЗЛО

Десет друштава некадашњег хемијско металског гиганта шабачке “Зорке“ још увек није приватизовано и не зна се каква ће их судбина задесити. Више од 360 радника је на белом хлебу и по информацијама из синдикалних организација они настоје да се изборе за некакав социјални програм
Иако је приватизација по последњем закону стартовала 2002. године, неколико друштава шабачке “Зорке“, поред више покушаја, није приватизовано. Шта више њихова судбина је неизвесна, бар у овом тренутку, мада је из ресорних министарстава често долазила информација да ће сва предузећа која у одређеном року не буду продата, морати да иду у стечај. По речима председника самосталног синдиката “Зорке“ Јовице Максимовића, нико у непродатим друштвима “Зорке“ не зна поуздано шта их чека.
Још десет друштава што производних, што са ограниченом одговорношћу, је непродато. Реч је о “Обојеној металургији“, “Соној киселини“, “Заштити биља“, “Енергетици“, “Стану“, “Транспорту“, “Сигурности“, “Институту“, “ДИРУ“ и Економско ““ правним пословима. У њима је запослено 365 људи. Шта ће се догодити са овим предузећима ми поуздано не знамо. Синдикат покушава да се избори за неки нови социјални програм, како би ови људи били како ““ тако збринути. Имамо обећања из одређених министарстава да ће тако бити и урађено. На томе радимо од почетка ове године, али још увек ништа нисмо конкретизовали. Радници су спремни да од два зла изаберу мање, каже Максимовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa