Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
КОЊИЧКИ СПОРТ

ПЕХАР ОПШТИНЕ БОГАТИЋ У МАЈУРУ

Четвртим такмичарским даном, Богатићу, завршена је овогодишња тркачка сезона у Мачви. По службеним пропозицијама одржано је пет галопских надметања. Централни догађај дана - била је трка за Пехар општине Богатић, на деоници од 2.000 метара. Најбрже грло у тој трци био је Наути Џек, са Илићем у седлу. На другу позицију пласирао се Пиколовидинг парти, док је Диктат, са Шашићем стигао трећи на циљ, а четрврто место освојио је Патон. У трци, није било неке велике динамике до уласка у завршницу трке. После старта, грла су имала благ темпо и више су се јахачи возали но што је било неке тактике и заузимања позиција за бољу завршницу трке. Сви су били у групи и по уласку у прави део стазе, грла су потерана максимално и борба се видела у самој завршници трке. Чињеница је и да су само четири грла учествовала у том надметању али и “густ“ овогодишњи тркачки календар сигурно је утицао на број уписаних грла у Богатићу, али и такмичарски дан у Зобнатици, одржан прошле недеље. У трци, за најмлађе галопере прво место освојио је Емануел, друго место заузо је Џеизер, а за њима у циљ ушли су Акара и Матрикс.
У надметању грла од три и више година старости победио је Ред Били, испред Руи Фалеира, Аше и Алимпија. У такмичењу трогодих грла још једну победу забележио је Бурнер, други је био Џекрем, трећа Истра и четвртопласирана била је Лубеница.
И како је то традиција у Мачви, овогодишње такмичење затворили су популарни сулкаши. У такмичењу грла упрегнутих у сулке на деоници од 1.800 метара победило је грло Маракеш, а на сулкама био је Драган Живановић, друго место припало је Малој Муњи, са возачем Пајићем, трећи је био Лудвиг ван Гиле, а четврто место припало је Коцкару, са Угљешићем на сулкама. Мачвани су овогодишњу сезону завршили у четири такмичарска дана а на том Хиподрому, такмичила су се грла из целе Србије.
Б.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa